Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
@szogun'owe prace: EU07 w malowaniu IC
szogun:
--- Cytat: Mati_An w 12 Maja 2010, 20:38:50 ---http://eu07.pl/userfiles/1064/foto-EP07-198.7z
--- Koniec cytatu ---
Przydadzą się ;)
Odnośnie koloru kabiny przykład drzwi do maszynowni (oczywiście znacznie zwiększy to nakład pracy). Więcej rozjaśnienia raczej nie będę dawał.
--- Cytat: adsim w 12 Maja 2010, 20:46:26 ---No @Bartas, masz zdjęcia, więc zrób porządną teksturę, a nie wklejasz tylko numerki. Osobiście nie lubię jeździć w Maszynie i widzieć dookoła takie same lokomotywy różniące się tylko numerem.
--- Koniec cytatu ---
Mogę najwyżej przekleić niektóre elementy na istniejącą teksturę (czytaj: EU07-150) ponieważ nie mam jeszcze tyle doświadczenia żeby odpowiednio "wyprostować" zdjęcia.
adsim:
Bok na zdjęciach Mati_An jest w jednym kawałku i jest w miarę prosty. Idealnie nadaje się dla początkującego teksturowca. Czoło podziel na 3 części (okna, środek i dół) i każdą z osobna dopasuj. Przy oknach, polecam pobawić się narzędziem perspektywa (Shift+P w Gimpie).
Każdy od czegoś musi zacząć, a praktyka... wiadomo co robi.
Profeta:
--- Cytat: szogun w 12 Maja 2010, 20:48:31 ---Mogę najwyżej przekleić niektóre elementy na istniejącą teksturę (czytaj: EU07-150) ponieważ nie mam jeszcze tyle doświadczenia żeby odpowiednio "wyprostować" zdjęcia.
--- Koniec cytatu ---
Gdzie Ci się tak spieszy? Masz doskonałą okazję żeby się nauczyć robić tekstury. Posiedź nad tym choćby miesiąc i zrób solidną teksturę. Robienie byle czego nie doda Ci doświadczenia, ni sławy ;).
Pozdrawiam!
szogun:
Pierwsze podejście - mnóstwo błędów które oczywiście będą poprawione. Myślę że stan tej tekstury to jakieś 5% albo i nawet mniej.
Romualdo:
Mi się wydaje, że te białe paski na czole powinny być trochę wyżej. Myślę, że w przyszłości będzie to poprawione. Pamiętaj też o tym, żeby każda część tekstury była tej samej jasności/ciemności (żeby nie wychodziły takie mieszane kolory) .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej