Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Maszynowo (ex. Quark2008SE) autorstwa @BouhnIC

<< < (3/5) > >>

Rozi:

--- Cytat: Quark-t w 25 Kwietnia 2010, 15:04:32 ---Rozumiem, że nie ma się pojawić Wielki Kac, Koniewice itd.?

--- Koniec cytatu ---

Ja myślę, że koledze chodzi o to by, nie pojawiały się nazy typu:
- Kałowo,
- Moczniki,
- Jelitkowo,
- itd., bo te nazwy są naprawdę głupawe.

pioko17:
Chodziło mi tylko o to, by nie nadawać nazw stacji loginami Adminów. ;)

Ja proponuję rozłożyć mapę Polski i poszukać jakiś ciekawych nazw. Ja np. znalazłem taką ciekawą, jak Pstrągowa. ;) Sczególnie polecam nazwy z Podkarpacia. :D

Ra:
Jednym z elementów rzeczywistości kolejowej jest rozmieszczenie geograficzne torów, z czym się wiąże tzw. znajomość szlaku. W miarę zachowania tego realizmu należałoby unikać nazywania stacji tymi samymi nazwami. Moim zdaniem, powinniśmy się tego trzymać - jeśli ktoś zna szlak pomiędzy WK a Dejawami, to powinien on istnieć w określonym kształcie na jednej scenerii - a nie w dwóch różnych odmianach sceneriach o innym układzie torów. Mam nadzieję, że kiedyś dojdzie do połączenia scenerii fikcyjnych w jedną - dobrze by było, żeby nazwy się nie powtarzały, bo ciężko będzie się zlokalizować.

Ja bym ewentualnie proponował jakieś nazwy nawiązujące brzmieniem do oryginalnych, np. Wielki Kac - Wielki Młyn, Koniewice - Ropowice, tudzież jakieś anagramy.

tomekilawa:
Czy układ torów będzie taki jak oryginalny Quark, nowe odcinki torów + nowy teren?

PS: Takie pytanko : ile km będzie przewidziane do jazdy? ;>

Ra:
Tak mniej więcej, jak ostatnio widziałem:

Ale diabli wiedzą, co z tego wyjdzie, gdyż w scenerii fikcyjnej wszystko się może skrócić, wydłużyć, przesunąć, obrócić, czy zamienić miejscami. Kropki są co kilometr, więc można sobie policzyć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej