Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Nowa kabina pod EP07

(1/2) > >>

JUVENTU$:
Chciałbym stworzyć kabinę taką jak na tym zdjęciu. W związku z tym kieruję pytanie do twórców kabin EP09 i 4E - na którym modelu lepiej bazować przy tworzeniu tej kabiny?

dymus:
Za dużo roboty według mnie w  przerabianiu tych kabin (np. kabiny EP09). Lepiej wykonać kabinę od podstaw, przy użyciu planów z wymiarami. Kabina EP09 nic Ci nie da ponieważ, nie ma nic wspólnego z wymiarami pudła 4E/303E. Ewentualnie możesz wykorzystać pojedyncze elementy z kabiny np. 4E (np. kran hamulca, nastawnik) przy tworzeniu kabiny. Problem polega tu na zdobyci planów/wymiarów i później czasochłonnym tworzeniu kabiny w 3ds.

JUVENTU$:

--- Cytat: dymus w 18 Kwietnia 2010, 21:27:51 ---Lepiej wykonać kabinę od podstaw, przy użyciu planów z wymiarami. Kabina EP09 nic Ci nie da ponieważ, nie ma nic wspólnego z wymiarami pudła 4E/303E.
--- Koniec cytatu ---
Myślałem o czymś w stylu np. Box kabiny i kilka elementów od 4E, a z EP09 dać pulpit przerobiony pod tą kabinkę i oteksturować ale to różnie może być. Dotychczas to najpoważniejszy 'projekt' za który chcę się zabrać więc powtarzam - różnie może być ;)

hunter:
Nie porywaj sie z motyka na slonce...

JUVENTU$:
W jaki sposób w 3ds-ie zaimportować gotowy model? Próbowałem w Rainstedzie: Otwórz T3D, zapisz 3DS i import w 3ds-ie ale to nic nie daje. Robi się to w inny sposób?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej