Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Programy do modelowania obiektów 3D do MaSzyny.
dx286:
--- Cytat: Patrykos w 11 Kwietnia 2010, 21:19:49 ---W zasadzie możesz zassać blendera ... ale zachodzi wysokie prawdopodobieństwo, że:
a) Zaczniesz strzelać z CKMu do komputera;
b) Komputer wyląduje za oknem na trawniku u sąsiada/sąsiadki etc.
--- Koniec cytatu ---
Może byś uzasadnił, a nie bzdety wypisujesz…
Patrykos:
--- Cytat: tomekilawa w 11 Kwietnia 2010, 21:34:32 --- Zastanawiam się jak to robią twórcy taboru że w kilkanaście godzin potrafią zrobić model z zaokrągleniami i wcięciami, małymi elementami.
--- Koniec cytatu ---
Chyba wiertarki. Tworzenie modelu trwa kilka tygodni po kilka godzin, potem poprawki itp.
--- Cytat: dx286 w 11 Kwietnia 2010, 21:38:34 ---Może byś uzasadnił, a nie bzdety wypisujesz…
--- Koniec cytatu ---
Może aktualna atmosfera jakoś nie pozwala, ale w poście była zawarta ironia. Zapoznanie się z blenderem jest ZNACZNIE trudniejsze niżeli praca z 3dsem.
tomekilawa:
--- Cytat: Patrykos w 11 Kwietnia 2010, 21:39:46 ---Chyba wiertarki. Tworzenie modelu trwa kilka tygodni po kilka godzin, potem poprawki itp.
--- Koniec cytatu ---
No wiesz nigdy nie tworzyłem szczegółowego modelu 3D. Na warsztacie mam tylko budynki z najbliższego otoczenia. Te kilkanaście godzin przyjąłem umownie, myślałem że krócej się tworzy.
ABu:
A gdzie można legalnie ściągnąć 3DS za darmo lub za niewielką opłatą? (to pytanie dedykuję gorącym zwolennikom tego programu). Podejrzewam, że mało kto będzie płacił kilka tysięcy zł, żeby amatorsko pobawić się w budowę modeli do darmowego symulatora.
Sakorius:
--- Cytat: ABu w 11 Kwietnia 2010, 22:20:05 ---A gdzie można legalnie ściągnąć 3DS za darmo lub za niewielką opłatą? (...)
--- Koniec cytatu ---
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/item?siteID=123112&id=14707612 - 30-dniowy trial 3ds 9
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej