Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Oświęcim - Katowice
mechatronik:
--- Cytat: tomekilawa w 08 Kwietnia 2010, 21:19:42 ---Jak coś to chodzi mi o zezwolenia na przebywanie na terenie kolejowym i przechodzenie przez tory.
--- Koniec cytatu ---
Takie zezwolenie wcale nie uprawnia do fotografowania będąc na obszarze kolejowym… SOK ma prawo a nawet obowiązek interweniować. No chyba, że wystąpisz do Komendy Głównej SOK o oddzielne zezwolenie. Z tym, że wątpię żeby je wydali.
tomekilawa:
--- Cytuj ---Takie zezwolenie wcale nie uprawnia do fotografowania będąc na obszarze kolejowym… SOK ma prawo a nawet obowiązek interweniować. No chyba, że wystąpisz do Komendy Głównej SOK o oddzielne zezwolenie. Z tym, że wątpię żeby je wydali.
--- Koniec cytatu ---
Jest opcja że jakiś pracownik kolejowy mający uprawnienia od SOK po fotografuje i udostępni jako materiał do celów "MaSzynowych".
AtapiCl:
Uprawnienia pracowników mają swoje zastosowanie tylko przy pełnieniu obowiązków służbowych. W innych przypadkach jest ono nieważne. Fotki to nie czynność służbowa. Oczywiście zachowanie SOKistów, gdy takie zezwolenie się ma to inna sprawa ;)
tomekilawa:
Tak, ale jak będzie w pracy to może to wykorzystać i w miarę możliwości/wolnego czasu (przerwa na coś do jedzenia, coś w tym stylu) może coś z fotografować.
KowiEU:
--- Cytat: Patrykos w 08 Kwietnia 2010, 17:14:32 ---
--- Cytat: murphy77 w 08 Kwietnia 2010, 17:05:24 ---Jeżeli chodzi i fotki to bez problemu mogę obfocić od Imielina do Mysłowic Gł.
--- Koniec cytatu ---
Ooo stary, nie radzę. W Kosztowach SOczKów jak mrówek na 50m2 a i tak składy otwierają parę razy przez dzień. Byłem tam kiedyś z automatykami, znam m/w teren, niestety nie mam obfoconych tabliczek z semaforów ale w większości są zatarte. Generalnie od Kosztów do Katowic Szopienic jest największe ryzyko trafienia w sidło SOK bądź lokalnych dżonsonów.
--- Koniec cytatu ---
Trochę przesadzasz. Bywałem tam na foto kilkukrotnie i zawsze względny spokój był, są o wiele gorsze miejsca na Śląsku :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej