Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
50 ton pasażerów...
Konrad_74:
Dobrze,że ktoś ten problem poruszył.
Z tego co wiem, to nadal symulator liczy sztuki pasażerów jako tony. Była gdzieś już o tym mowa, nie pamietam wątku..
Czyli 5 passengers to 5 ton pasażerów niestety.
Porobiłem ostatnio testy, wpisałem do chk osobowego wagonu ładunek wegla, spawdziłem czas rozpędzania składu osobowego z "węglem " i ta samą wartościa pasażerów. wartości wyszły dokładnie te same, wiec to by potwierdzało ze pasażerowie są liczeni w tonach a nie sztukach..
libertyn89:
A co masz w chk przy LoadQ?
muri:
No dobra, a jak się podczepi sgs'a i da ładunek container40foot, też jest w chk, że loadq=pieces. Gdzieś chyba w exe musi być zaszyte ile waży jeden pasażer, a ile jeden kontener, prawda? Ktoś zna te wartości?
Interpunkcja.
Rozi
youBy:
--- Cytat: muri w 03 Lutego 2010, 20:07:19 ---Gdzieś chyba w exe musi być zaszyte ile waży jeden pasażer a ile jeden kontener, prawda?
--- Koniec cytatu ---
Tak.
--- Cytat: muri w 03 Lutego 2010, 20:07:19 ---Ktoś zna te wartości?
--- Koniec cytatu ---
Tak.
Ma być 80 kg, kwestia tego, jak dane exe to interpretuje.
Monczan_SP32:
--- Cytat: youBy w 03 Lutego 2010, 11:16:21 ---Nie, w 601W się pomieszczą, najwyżej położy się drugą warstwę.
--- Koniec cytatu ---
Fuji8 w innym temacie zamieścił linka do foty, która obrazuje rozwiązanie "50 ton pasażerów na wagon":
Swoją drogą, nawet w starterze Ra, gdy zestawia się skład w odpowiedniej zakładce, przy wpisywaniu wartości liczbowej dla "passenger" pojawia się wyraz "ton" nie "sztuk". Ja wcześniej też tak to interpretowałem. Z moich badań wynika, że powyżej wartości 20 ton pasażerów przyśpieszanie składu nie zmienia się drastycznie - wstawiłem kiedyś do testów 200 ton, i skład rozpędzał się zaledwie sekundę dłużej do 100km/h. Chyba powinno być więcej. Test był przeprowadzony na exe SPKS.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej