Autor Wątek:  Zapowiedzi  (Przeczytany 3176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jaca

• Otrzymane polubienia: 0
Zapowiedzi
« dnia: 29 Stycznia 2010, 05:57:54 »
Pomyślałem że można by poprawić dźwięki zapowiedzi pociągów i radiowych komunikatów w wykonaniu syntezatorów, tak aby brzmiały one bardziej realnie. Dodałem do załącznika dwie próbki. Jeśli się spodoba, mogę przerobić wszystkie komunikaty.

Edit: zdjąłem basy z zapowiedzi, a w radio wplotłem poszum, zdjąłem przester. Powinno być bardziej zrozumiałe.
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2010, 05:52:57 wysłana przez Jaca »

Monczan_SP32

• Gość
Odp: Zapowiedzi
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Stycznia 2010, 09:14:39 »
Na czym polegała zmiana? Bo nie słyszę zbytniej różnicy.

Offline Szymoniak

• Otrzymane polubienia: 3
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Stycznia 2010, 16:40:41 »
Kolego, teraz to cześć komunikatów na stacji jest nagrywane a jeżeli chodzi o radio to są to tylko nagrania, a syntezator jest odstawiany na bok jako "pomocnik". W dodatku ja również wielkiej zmiany nie widzę.
A to tak dla wszystkich:
Po za ambicjami trzeba mieć jeszcze projekt, a nie poprawiać na siłę to, co dobre.
« Ostatnia zmiana: 30 Stycznia 2010, 06:11:59 wysłana przez REWIZOR »

Offline Jaca

• Otrzymane polubienia: 0
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Stycznia 2010, 18:46:28 »
Monczan: Zmiana polegała na dodaniu bardziej trzeszczącego, "radiowego" brzmienia. W tej próbce z dworca dźwięk przerobiłem mniej, żeby brzmiał  bardziej jak megafon. Według mnie w oryginałach głos brzmi za czysto i za bardzo basuje jak na warunki dworcowe, nie wspominając o radiu.

Szymoniak: Zauważyłem właśnie że część. Te z linii 546 zostały jak były, to pomyślałem że można poprawić. No cóż.

Offline Krzysiek626

• Zasłużony dla Symulatora
  • EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 445
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Stycznia 2010, 18:53:14 »
Basów nie usunąłeś, natomiast radio jest tak skaszanione że trudno zrozumieć co słuchasz. Jestem również na nie. Wiele dźwięków w symulatorze jest okropnych, ale jeszcze gorszych nie chcę.