Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Pytania o eventy
Krzysiek626:
Trzeba dopowiedzieć, że wymieniony poradnik dotyczy symulatora z plikiem EU07.exe, starszym niż w PC2009. W PC2009 i następnych, EU07.exe reaguje odwrotnie na znaki + i - w eventach zwrotnic. Taka jest przyczyna nieścisłości.
youBy:
A dokładniej — pliki inc z rozjazdami mają zmienione nazwy zdarzeń. Plikowi eu07.exe to bez różnicy.
libertyn89:
--- Cytat: niemiec w 24 Czerwca 2011, 19:17:36 ---Zabawie się w archeologa. Mam nadzieje, że dobry temat odkopuje.
Według poradników, sterowanie zwrotnicami odbywa się za pomocą "-" (jazda na wprost) i "+" (jazda na bok). Pierwszy dzień mojej zabawy z eventami i już pewnej kwestii nie rozumiem.
--- Koniec cytatu ---
Z jakiej paczki korzystasz?
niemiec:
libertyn, najnowszej - PC2010DDS.
Według mnie, tak jak pisze (już w nieaktualnych) poradnikach, minus na wprost i plus na bok był łatwiejszy do skojarzenia. Minus jest prosty, więc samo do głowy przychodzi jazda na prost. Plus już jakoś coś dodatkowego - jazda na bok. Takie było moje myślenie, które muszę przestawić na odwrót ;)
Jeszcze małe pytanie:
Warto przypisywać eventy dźwiękowe do torów? Czy po prostu za pomocą innego eventu multiple wywołać je z odpowiednim opóźnieniem?
libertyn89:
--- Cytat: niemiec w 25 Czerwca 2011, 12:26:49 ---libertyn, najnowszej - PC2010DDS.
--- Koniec cytatu ---
A zatem wystarczyło zapoznać się z plikiem informacyjnym. Pozdrawiam.
--- Cytuj ---Jeszcze małe pytanie:
Warto przypisywać eventy dźwiękowe do torów? Czy po prostu za pomocą innego eventu multiple wywołać je z odpowiednim opóźnieniem?
--- Koniec cytatu ---
Zależy od efektu jaki chcesz osiągnąć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej