Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Pytania o eventy

<< < (65/149) > >>

kamil1306:
Ja chce zrobić tak że po przyjeździe na ten tor jacek tylko zmieniam kierunek jazdy pociągu. Jadę tu EN57.

Ra:
Dlatego właśnie nie należy używać Event0, bo może być trudno trafić sterowanym pojazdem akurat w odpowiedni tor. Do tego dochodzą problemy z powtarzanym wywoływaniem eventu.

Siecool:
Ja dla odmiany cykliczne wywoływanie event0 przez stojący pojazd uważam za jego ogromną zaletę. ;] Generalnie zależy, co się chce osiągnąć, ale zdecydowanie nie odsądzałbym tak event0 od czci i wiary, co jest ostatnio bardzo popularne.

kamil1306:
To da się to jakoś zrobić? Czy trzeba zmieniać przebieg misji? Dobra dzięki chłopaki ale już sobie poradziłem. Jest zmiana czoła ale dopiero po krótkich manewrach. Kolejne pytanie do was jak wygasić sygnały na semaforach?

SKP:

--- Cytat: szczawik w 07 Lipca 2012, 19:47:17 ---
--- Cytat: kamil1306 w 07 Lipca 2012, 09:41:36 ---Tak korzystam. Po prostu zaznaczyłem opcje wykonaj tylko raz i tak się wygenerowało.

Mam mały problem, jak generuje event wyzwalany zajęciem toru to muszę podawać w warunku tor zajęty?

--- Koniec cytatu ---
Wiadomo, że tak.:)

--- Koniec cytatu ---
@Szczawik, ja bym powiedzial co innego. Warunek jest tylko warunkiem, sam eventu nie wykona. Zarowno jesli event jest wyzwalany wjechaniem skladu na tor jak i zajeciem odcinka izolowanego, warunek jest niepotrzebny.
Z tego warunku korzysta sie na tyle rzadko, ze az sie dziwie po co Ci to.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej