Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Pytania o eventy
SKP:
FirstInit gdzieś nie posiałeś lub nie wpisałeś eventów za FirstInit / pojazdów przed FirstInit? Ja raz tak miałem i wtedy symulator wysypuje się zanim nie dojdzie do Init Events.
Benek:
Jak wczytasz za pomocą Rainsted wszystkie includy, to wskazuje złą składnię w eventach, jeśli taka jest.
niemiec:
--- Cytat: Benek w 14 Maja 2012, 18:20:07 ---Jak wczytasz za pomocą Rainsted wszystkie includy to wskazuje złą składnie w eventach jeśli taka jest.
--- Koniec cytatu ---
W moim przypadku, to Rainsted lubi urywać wczytywanie includów, co w efekcie uniemożliwia uruchomienie scenerii i podglądu. Nie wyłapuje wszystkich błędów.
--- Cytat: SKP w 14 Maja 2012, 18:12:28 ---FirstInit gdzieś nie posiałeś lub nie wpisałeś eventów za FirstInit / pojazdów przed FirstInit? Ja raz tak miałem i wtedy symulator wysypuje się zanim nie dojdzie do Init Events.
--- Koniec cytatu ---
No proszę, a jednak FirstInit się zagubił. Dzięki :)
Benek:
--- Cytat: niemiec w 14 Maja 2012, 18:25:42 ---W moim przypadku, to Rainsted lubi urywać wczytywanie includów, co w efekcie uniemożliwia uruchomienie scenerii i podglądu. Nie wyłapuje wszystkich błędów.
--- Koniec cytatu ---
To wklej eventy do pustego pliku i w rainsted otwórz go, przejdź do zakładki Struktura. W przypadku błędu będziesz miał coś takiego:
niemiec:
Tym razem pytanie. Jeżeli po najechaniu przez AI na pewien tor, do którego zostanie przypisany event SetVelocity 0 0, to zatrzyma się na tym torze? Jeśli nie, to w jaki sposób wymusić zatrzymanie AI na danym torze (nie przy peronie)?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej