Symulator EU07 (i nie tylko) > Poradniki
[DYN] Dokumentacja charakterystyk pojazdów (.fiz)
Rozi:
Witam serdecznie.
Ponieważ nie została zrobiona taka dokumentacja, postanowiłem ją zrobić (jakby się tak Maćkowi zapomniało, to później nikt nie rozszyfruje). Równocześnie dziękuję mu, za poświęcony czas, bo bez niego ta dokumentacja by nie powstała. Póki co przedstawiam dokumentację .chk lokomotyw elektrycznych i spalinowych. W przygotowaniu dokumentacja .chk wagonów osobowych, towarowych, szynobusów i EZT. Oto one:
Proszę o ponowne pobranie tych plików, poprawiony błąd.
maciekmaciek:
Można by jeszcze dodać do BrakeSystem hamulec elektrodynamiczny. Ewentualnie niektóre omówienia poprzeć przykładami z CHK wziętymi, niektóre są dość skomplikowane (np.MotorParamTable) .Na forum jest kilka Maćków, chodziło o Jubaj'a?
Ogólnie bardzo przydatne, gratulcje.
Rozi:
--- Cytat: maciekmaciek w 14 Grudnia 2009, 22:03:36 ---Można by jeszcze dodać do BrakeSystem hamulec elektrodynamiczny. Ewentualnie niektóre omówienia poprzeć przykładami z CHK wziętymi, niektóre są dość skomplikowane (np.MotorParamTable) .Na forum jest kilka Maćków, chodziło o Jubaj'a?
Ogólnie bardzo przydatne, gratulcje.
--- Koniec cytatu ---
Tak, Yb :) Co do hamulca elektrodynamicznego, to tego się nie wpisuje w BrakeSystem. Jakby się tam wpisało, to np. nie byłoby hamulca pneumatycznego itp. Jest dodatkowy parametr dla ED:
--- Cytuj ---- Dynamic Brake (rodzaj hamulca elektrodynamicznego):
- Automatic (automatyczny)
- Switch (przełącznik w nawrotniku)
- Passive (odcięcie zasilania)
- Reversal (przełącznik w nawrotniku)
--- Koniec cytatu ---
youBy:
--- Cytat: Rozi w 14 Grudnia 2009, 22:15:45 --- - Switch (przełącznik w nawrotniku)
--- Koniec cytatu ---
Ten akurat jest w dźwigni bocznikowania.
Rozi:
--- Cytat: youBy w 14 Grudnia 2009, 22:29:41 ---
--- Cytat: Rozi w 14 Grudnia 2009, 22:15:45 --- - Switch (przełącznik w nawrotniku)
--- Koniec cytatu ---
Ten akurat jest w dźwigni bocznikowania.
--- Koniec cytatu ---
Cytat z GG:
--- Cytuj ---Automatic, Switch, Passive, Reversal
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---automat, przełącznik w nawrotniku, odcięcie zasilania, przełącznik w nawrotniku
--- Koniec cytatu ---
Machnąłeś się ty, a ja powtórzyłem błąd. Aktualizuję już te .chk
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej