Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
"odjazd!"
prof_klos:
Wielkie DZIĘKI!!!
Dżyszla:
Albo uruchamiać system z dyskietki startowej Win98, I też chodzi.
wasyl:
Witam!!!
Kiedyś poruszałem podobny temat, z tym, że chodziło mi o gwizdek.
Ostatnio tworząc trasę "zwrotnicowo" dodałem na próbę gwizdek. Wszystko fajno tylko był on zbyt cichy.
Takie rzeczy da się zrobić - należy zdefiniowac eventsy w trasach. Problem może pojawić się w rozmiarach plików wav z nagranymi komunikatami.
Dżyszla:
Dlatego może lepiej byłoby stworzyć pseudosyntezator - skłądający wyrazy z głosek. Tylko akcent odpada :(
Bartek:
--- Cytat: "Dżyszla" ---Dlatego może lepiej byłoby stworzyć pseudosyntezator - skłądający wyrazy z głosek. Tylko akcent odpada :(
--- Koniec cytatu ---
Zdecydowanie nie! Z syntezatorem będzie zabawy od groma, a efekt będzie co najmniej rozczarowujący w porównaniu z nakładem pracy. Popatrz na dostępne syntezatory np. Microsoftowy dołączany do Windows XP. Dla osób niedowidzących takie coś jest wystarczające, ale poza tym nikt nie przyzna, że taki syntezator brzmi naturalnie i wiarygodnie.
Dlatego uważam, że komunikaty, zapowiedzi itp. należałoby robić w postaci plików .wav, a w Nebuli w postaci plików .ogg albo .mp3. Komunikat jest niedługi (2-3 sekundy) i przez to wcale nie będzie tak bardzo dużo miejsca zajmował.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej