Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Poszukuję materiałów o 182 i o 311D(ST40s).
LHS_ST40S:
J/w tzn. jeśli ktoś ma jakieś rysunki techniczne itd. w/w lokomotyw to proszę o linki. Szczególnie interesują mnie również fotki(zwłaszcza kabin bo z zewnątrz to sam mogę obfocić jak jest okazja). Ogólnie przyda się wszystko co o nich wiecie drodzy forumowicze.
mechatronik:
182 powiadasz... :D Jak tylko zjedzie do nas 182 masz u mnie obfotografowane kabiny. Co prawda raczej na tekstury to się mało przyda (ciemno, sztuczne oświetlenie), ale jako poglądówki będą w sam raz. Na początek to co mam pod ręką:
ps Mogą być też materiały ze 181? Tego to jest u nas całkiem sporo a 182 to różnie zjeżdżają... :)
EDIT
Patryk, a to przypadkiem nie jest instrukcja napraw 181/182? Bo jeśli tak to mało się to przyda ;).
Patrykos:
Mam w pdfie taka 'ksiazke' o lokomotywach 181. Zglos sie na PW.
MichałŁ:
to jest o elektrowozie CzS2 czyli 181 /182 w Rosji.
LHS_ST40S:
Żeby nie było, że nic nie robię w sprawie 182, to zaimportowałem ET40-a do 3DSMAX’a, usunąłem to co niepotrzebne, z jednego przodu zrobiłem dwa. Okazało się, że odgarniacz od EP05 będzie świetnie i dość realistycznie pasował zamiast tego z ET40. Z racji 6 osi wyrzuciłem wózki i dałem te od ET22. Dach trochę raził więc to co przeszkadzało jest obcięte i załatane kawałkiem(trochę poly)z ET40 na równo. Na pewno coś wykombinuję, aby zrobić nowe lampy charakterystyczne dla 182. Jak myślicie czy zamienić bufory z okrągłymi końcówkami na te z prostokątnymi?
Co prawda nic nie obiecuję, ponieważ to mój pierwszy projekt i dopiero uczę się obsługi 3DSMAX’a, jednak jeśli to wypali to chociaż model z teksturą wystawię jeszcze w tym roku.
Jako nowy user proszę o sugestie do projektu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej