Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Semafor kształtowy vs To świetlna nastepnego semafora
jageer:
--- Cytat: Paul w 26 Października 2009, 19:30:14 ---
--- Cytat: jageer w 26 Października 2009, 18:08:44 ---Tak, ale kolega napisał w pytaniu jaki sygnał wyświetla tarcza dla semafora wyjazdowego, jeżeli na wjazdowym jest Sz :) Więc jeżeli na wyjazdowym np Sr2, to wiadomo, że tarcza pokaże Os2
--- Koniec cytatu ---
Z pytania wynika że ToB stoi przy wjazdowym A - więc jeżeli na A nie ma sygnału zezwalającego, tarcza będzie ciemna. Z chwilą podania A tarcza zaświeci się zależnie od wskazania B.
Pozdr
--- Koniec cytatu ---
No tak, zgadza się... czyli z zależności wynika że podanie Sz spowoduje włączenie tarczy na sygnał Os1
EU07-457:
--- Cytat: Paul w 26 Października 2009, 19:30:14 ---Z pytania wynika że ToB stoi przy wjazdowym A - więc jeżeli na A nie ma sygnału zezwalającego, tarcza będzie ciemna. Z chwilą podania A tarcza zaświeci się zależnie od wskazania B.
--- Koniec cytatu ---
Z ciekawości zrobiłem przez kilka dni test niczego nieświadomych maszynistów. Na ponad 20 "przepytanych" osób tylko jedna odpowiedziała tak, jak @Paul.
Co niektórzy byli gotowi nawet kłaść na tory .......(tutaj dopiszcie sobie najodpowiedniejszą część ciała :)) ) broniąc swoich racji.
Paul:
--- Cytat: jageer w 26 Października 2009, 20:39:45 ---No tak, zgadza się... czyli z zależności wynika że podanie Sz spowoduje włączenie tarczy na sygnał Os1
--- Koniec cytatu ---
Nie... Nie ma żadnych zależności z Sz. Pisałem o podaniu sygnału zezwalającego na kształtowym A (Sr2/Sr3).
--- Cytat: EU07-457 w 27 Października 2009, 16:06:05 ---Z ciekawości zrobiłem przez kilka dni test niczego nieświadomych maszynistów. Na ponad 20 "przepytanych" osób tylko jedna odpowiedziała tak, jak @Paul.
Co niektórzy byli gotowi nawet kłaść na tory .......(tutaj dopiszcie sobie najodpowiedniejszą część ciała :)) ) broniąc swoich racji.
--- Koniec cytatu ---
Hmm, ciekawe. Ja się na tory nie położę bo w moich stronach opisana sytuacja za bardzo nie występuje :)) Chociaż wygaszoną To przy wjazdowym widywałem. I jak dla mnie z punktu widzenia bezpieczeństwa to oczywiste rozwiązanie - jeżeli semafor jest nieoświetlony, to w nocy z Sr1 zrobiło by się S5 (oczywiście cały czas mowa o To świetlnej). Inna sprawa kiedy To była by np. 300 m za wjazdowym (też się zdarza, ale to raczej bardzo rzadko - na długaśnych stacjach).
Pozdr
eu07-001:
Witam,
Mam jeszcze jedno pytanie.
4.Gdy semafor A wskazuje sygnał zezwalający na jazdę vmax lub v40, a semafor B wskazuje sr1, tarczę ToB można pozostawić w stanie spoczynku (wygaszoną) Prawda/Fałsz
Pozdrawiam.
JONIN_EZT:
W Gdyni zanim zmodernizowano semafory była taka sytuacja że wyłączano semafor wjazdowym na lewym wraz z jego tarczą ostrzegawczą. Więc myślę że i twój przypadek może być jako prawda. Ważne żeby ToA działał
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej