Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Zalesianie tras
Rozi:
Terenu nie usunę, gdyż nie mam pliku .max z terenem, a w ciemno nie chce mi się bawić :) Z tą trawką nie wiem w takim razie co zrobić. Aż tak to w oczy nie razi, więc mnie tam pola mogą przylegać do torów, wcześniej była pustynia i wszystkim się podobało :) Pól nie będę falował, gdyż musiałbym robić je jako modele, a na to czasu nie mam.
Mytnik:
Na tym pierwszym screenie widać w prawej części widać na texturze pola drzewo, lub coś w podobie. Pasowało by w takie miejsca powstawiać modele z drzewami, żeby to jakoś wyglądało. A z tym pofałdowaniem nie było by takie głupie. Przecież w realu nie jedziemy cały czas, mając obok całkowicie płaski teren.
Rozi:
Słuchajcie, to jest dopiero początek prac. A ty mi tutaj, tutaj drzewka brakuje, tutaj krzaczka, tu by się trawka przydała, tu trochę za płasko, tu mogłaby być górka... jest to trochę zniechęcające. Oczywiście jak czas pozwoli to wykonam wszystkie detale.
Pozdrawiam
« Dodano: 22 Sierpnia 2009, 23:13:48 »Tylko mi już więcej nie trujcie :) Na polach gór dużych nie robię, bo są to tylko pola :D
adsim:
Takie nierówności jak na drugim screenie w zupełności wystarczą. Totalnie zmienia się klimat scenerii. Jakbyś jeszcze spróbował odsunąć te pola kilka metrów od torów i zostawił pod nimi orginalną trawkę, to wg mnie, byłby jeszcze lepszy efekt.
RooteK:
Teraz to już będzie całkiem nowa, lepsza Krzyżowa :))
Tylko tak jak już wszyscy od pewnego czasu mówią, odsuń nieco pola od torów i ewentualnie usuń niewidoczne trójkąty starego terenu.
Obstawałbym także za zmianą tekstur torów (Trzeba by wprowadzić jakąś różnorodność, nie tylko te standardowe betony )
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej