Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Zalesianie tras
Dolmio89:
Sprawa eventów jest już rozwiązana, może libertyn89 wystawi swoje poprawki na forum publicznym.
Co do drzew to jak najbardziej za, tylko pamiętaj o FPS i nie ustawiaj ich zbyt blisko torów (na screenach wydaje mi się że gałęzie wychodzą nad tory).
Ra:
Gdyby ktoś chciał porównać, jak wygląda jazda jednotorem przez las:
AtapiCl:
Z tym przez las to jest różnie - niezależnie od tego, czy to jest jednotor, czy też nie. Są odcinki, na których gałęzie (końcówki ;]) lekko dotykają składu podczas przejazdu... Są takie, na których jest gorzej... Są też takie, które są oczyszczone z roślinności rosnącej przy torach.
Rozi:
--- Cytat: adsim w 08 Sierpnia 2009, 10:20:42 ---A właśnie, skoro dajesz tak gęsto przy torach te drzewa, to po co sadzisz je jeszcze dalej? Przecież i tak ich nie widać przez ten gąszcz, a FPS zżera jak nic.
--- Koniec cytatu ---
Bez obaw. To po prostu jest include z drzewami, którego były początkowo w trasie :) Wyłączasz tego .inc i już nic nie pozostaje.
--- Cytat: youBy w 08 Sierpnia 2009, 10:43:04 ---Aby polepszyć wydajność możesz wrzucić kilka/kilkanaście drzewek do jednego pliku t3d. Dzięki temu zmniejszy się znacząco ilość obiektów do przetwarzania.
--- Koniec cytatu ---
Pomyślę nad tym.
--- Cytat: Dolmio89 w 08 Sierpnia 2009, 12:25:00 ---Co do drzew to jak najbardziej za, tylko pamiętaj o FPS i nie ustawiaj ich zbyt blisko torów (na screenach wydaje mi się że gałęzie wychodzą nad tory).
--- Koniec cytatu ---
Tak się tylko wydaje. Ale rzeczywiście są blisko torów (tak mi się bardziej podoba).
--- Cytat: RooteK w 08 Sierpnia 2009, 10:16:02 ---Proponuję dorobić jeszcze gdzieniegdzie krzaki między drzewami (i przy torach)
--- Koniec cytatu ---
Tak, tak. Już wczoraj @mechatronika prosiłem, aby zrobił kilka zdjęć przytorowych krzaków. Jednak jeżeli ktoś ma lub może zrobić, to im więcej tym lepiej.
Pozdrawiam
El Mecánico:
A gdyby tak las w większej odległości od toru zrobić jako boxa z oteksturownymi bokami i górą, a dół usunąć (5 płaszczyzn, 10 trójkątów)? Zdjęcia lasu z góry powinno się znaleźć w sieci.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej