Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Epkowe Lokomotywy i kabiny.

<< < (9/37) > >>

EP08_015:
Male pytanie, Ile dochodzi od spodu rur do zaworu oerlikona glownego? Ile grubych a ile cienkich?

Żuk:
Trochę zobaczysz tutaj ( załącznik ):

EP08_015:
Dzieki. Sporo mi to dalo. Rurki rozwiązane.

Ciekawi mnie kilka kwestii. Otoz jak sie tym hamowalo? kran od siebie czy do siebie zwazywszy na to ze jest po lewej stronie.

Jakie powinny byc mierniki i manometry w pulpicie?  Domyslam się ze te 3 od pulpitu to manometry hamulcowe.

Razem jest 15 dziur. Do czego mogl sluzyc manometr przy kranie zasadniczym?

I najmniej wiadoma rzecz, ilosc i przeznaczenie lampek i przelacznikow, czy te przelaczniki sa na zasadzie, coś jak hebelki? bo cos mi sie zdaje ze dzialaja na zasadzie, wcisniety to zalacz a wyciagniety to wylacz.

Ponizej dowod ze cos robie, wiec prosze o odrobine informacji.

Pozdrowionka.

MichałŁ:
Kran oerlikona jest taki sam jak by stał po prawej stornie. Przecież nikt nie robił by lewej wersji. Tak samo jest usytułowany kran Fv4a w sm48 z LHSu bo tam pozmieniali krany 394 na oerlikony i napełnianie jest kiedy wajcha jest do tyłu a nagłe kiedy zwrócona jest do przodu. foto:http://lhs.pl/zdjecia/M.Kuczynska.dsc_030022
Jeżeli ci chodzi o to zdjęcie http://www.train-photo.ru/details.php?image_id=59978 to manometr przy kranie maszynisty jest manometrem zbiornika wyrównawczego czy przy oerlikonie go nie będzie. 
Manometry które układają się w literę V to lewy ciśnienie Zbiornika głównego dolny PG a prawy cylindra hamulcowego
Reszta wskaźników od lewej na górze amperomierz baterii, manometr oleju (tylko nie wiem jakiego urządzenia , manometr oleju silnika, manometr ciśnienia paliwa.
obok manometru cylindra hamulcowego jest Manometr oleju przekładni. pośrodku jest woltomierz baterii
Na dole jet kolejny układ mierników w V po lewej jest termometr oleju przekładni. na dole termometr oleju  a po prawej obrotomierz.
W dolnym prawym rogu jest termometr wody.

Szopa:
Ja dodam jeszcze, że opis przełączników i kontrolek na pulpicie sterowniczym był w języku rosyjskim. Dołączam zdjęcie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej