Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Epkowe Lokomotywy i kabiny.

<< < (28/37) > >>

RooteK:
Te wajchy to będą "nawrotnik", biegi i sprzęgło. A ta wajcha z czerwoną rączką przy pulpicie to pewno od gazu.

EP08_015:
Ma ktos dokladniejsze zdjecia tej skrzynki na dole podlogi?

Piotrek:

--- Cytat: RooteK w 02 Grudnia 2009, 17:25:32 ---Te wajchy to będą "nawrotnik", biegi i sprzęgło. A ta wajcha z czerwoną rączką przy pulpicie to pewno od gazu.

--- Koniec cytatu ---

Kolego, jeśli nie masz o czymś zielonego pojęcia to nie zabieraj głosu! Pierwsze od lewej jest sprzęgło, drugi powinien być nawrotnik, lecz na zdjęciu ma zdemontowaną dźwignię i widać tylko otwór, trzecie to skrzynia biegów, czwarte to hamulec lokomotywy. Dźwignia na pulpicie to sterowanie przepustnicą.

MichałŁ:
Ja jeszcze nie widziałem przepustnicy w dieslu ale cóż człowiek uczy się całe życie. A tak poważnie to ta dźwignia steruje obrotami silnika gdyż S324 czy tam S64 ma regulator wielozakresowy więc określonemu położeniu dźwigni odpowiadają określone obroty, A nie jak np. w fizyce 409Da jest(błędnie), że dźwignia odpowiada za dawkę paliwa.

Piotrek:

--- Cytat: MichałŁ w 04 Grudnia 2009, 18:46:50 ---Ja jeszcze nie widziałem przepustnicy w dieslu ale cóż człowiek uczy się całe życie.
--- Koniec cytatu ---

W niektórych samochodach z silnikiem diesla są :-) Akurat w tym przypadku masz rację, w S324 jest taki regulator, a S64 to w Ls40.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej