Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Epkowe Lokomotywy i kabiny.

<< < (25/37) > >>

vel.debek:

--- Cytat: EP08_015 w 24 Listopada 2009, 00:15:22 ---Wyjdzie to z tymczasowa fizyka. Przy okazji taka ciekawostka. Dzis dokanczalem sobie kabine do 2e. Co z tym zrobic? Scren ponizej.

Wykonana wylacznie z 2 zdjec. Ciekawostka jest nastawnik, ktory to mial 4 dzwignie.

Dzwignia glownego walu to pozycje oporowe + bezoporowa.
Pod nia byla dzwignia walu kierunkowego.

Obok po prawej 2 dzwignie, jedna od bocznikowania a druga od grupy polaczen. Ciekawa jazda tym byla. Mech dawal dzwignia kierunkowa na przod. Nastepnie dawal pozycje oporowe az do bezoporowej. Zeby przejsc na uklad SR musial cofnac nastawnik na 0 przelaczyc grupe na SR i dopiero dalej wrzucac pozycje oporoweitd. To samo z przejsciem na rownolegla. Oczywiscie na kazdej bezoporowej mozna bylo dawac boki.

Szkoda ze tego nie zasymulujemy.

--- Koniec cytatu ---

Słuchaj ja myślę, że można to narazie zrobić w ciągu. Dając cały czas nastawnik wyżej gdy dojdzie do konca oporowych pozycji niech naciskając "+" wyzeruje się i włączy przełącznik na tryb bezoporowy no i dalej znów "+" i dajesz pozycje bezoporowe. Nie będzie trzeba ograniczać się do pozycji oporowych.

REWIZOR:

--- Cytat: ST44-003 w 26 Listopada 2009, 19:44:19 ---@Szociu, link do tych zdjęć nie działa. ;)

--- Koniec cytatu ---
Działa.

MichałŁ:
A czy w 2e był hamulec ED?

EP08_015:
Ok z tym wszystkim czekamy na w miare realna fizyke,  tymczasem o ile ktos posiada to prosze o materialy foto na:

ls40
ls60
el2

To sa moje 3 propozycje do zrobienia.

Jesli wolicie cos bardziej na czasie, mozemy pomyslec o uruchomieniu EM10.

Szopa:
Udostępniam rysunki kabin EM10 (może nie świetnej jakości, ale zawsze coś) w starej wersji. Dodatkowo mogę udostępnić artykuł o EM10 (rysunki techniczne lokomotywy oraz opis konstrukcji).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej