Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Moje dywagacje nad symulatorem i jego dodatkami.

<< < (6/14) > >>

libertyn89:

--- Cytat: Bartek 15 w 29 Lipca 2009, 23:13:55 ---najłatwiejsza i najbezpieczniejsza droga dla Was - to na pewno.
--- Koniec cytatu ---

Jak mam rozumiec "Wy" to niedobrzy Beta i Devs, ktorzy celowo nie wypuszczaja dodatkow, aby tylko gnebic uzytkownikow takich jak Ty? Powiem podobnie jak @Monczan - naszym zadaniem jest wykrywac i w miare mozliwosci eliminowac bledy. Jaka bylaby to reklama/opinia dla symulatora, gdyby z wieksza czestowliwoscia (no bo o to Ci chodzi?) wychodzily coraz to nowe dodatki z masa bledow? Zreszta kiedys na pewno zrozumiesz, ze najwiekszej frajdy wcale nie sprawia to zeby miec jak najnowsze i najbardziej bajeranckie dodatki, tylko to, ze samodzielnie zaczniesz cos "dlubac" przy symku. Sam tez tak kiedys mialem. Jednak to wszystko do czasu. Predzej czy pozniej przekonasz sie, ze siedzenie za kolem robi sie coraz bardziej nudne i zaczniesz robic cos innego (a to nauczysz sie robic tekstury, pisac misje, dokonywac przerobek kabin itd...).

Monczan_SP32:

--- Cytat: Bartek 15 w 29 Lipca 2009, 23:13:55 ---Jeśli chcesz tak to interpretować, to ok, najłatwiejsza i najbezpieczniejsza droga dla Was

--- Koniec cytatu ---
Was? Kogo tak wrzucasz zbiorczo acz anonimowo i w jakmże celu dokonujesz takiego podziału?

EDIT: Właściwie to libertyn mnie ubiegł i zadał podobne pytanie... No, ale niech zostanie, żeby nie było, że pytany przypadkiem tego nie zauważył i wybronił się tak od odpowiedzi ;-)

Bartek 15:
Nie, tutaj "Wy" nie było do grona "niedobrych Beta i Devs" tylko do części osób, która dzieli się nieoficjalnie dodatkami, celowo napisane grupą anonimową, bo kto ma poczuć się winny, ten mam nadzieje się poczuje zgodnie z własnym sumieniem.

Siedzę za wirtualnym kółkiem nastawnika od 5lat i nie nudzi mnie fakt jeżdżenia, bo mam na to stosunkowo niewiele czasu z racji codziennych zajęć, ale męczy mnie fakt kolesiostwa o którym już pisałem. Ja naprawdę cieszę się, że są osoby, które poprawiają, testują, sprawdzają itd. Trzeba być naprawdę głupim by tego nie doceniać. Jednak od początku mojej dyskusji nie chodzi o gnębienie osób tym zajmujących się, tylko organizację sposobu zajmowania się testami i tempa wydawania nowych rzeczy, jakie zauważa przeciętny użytkownik MaSzyny, a nie ktoś zajmujący się nowymi dodatkami codziennie i znający ich mnogość i zaawansowanie testowania.

Poza tym nie jestem chętny publikowania wszystkiego takim, jakie jest, bo to jak sami zauważacie zgubnie prowadzi do destrukcji MaSzyny, ze względu na ilość błędów. Stąd mój pomysł fakultatywnej możliwości dokonania pobrania dodatków np. częściowo przetestowanych, wstępnie sprawdzonych. I to znów nie tylko w celu cieszenia się, że mam coś nowego, ale nie wierzę, że poza grupą Beta i Devs nie ma tutaj ludzi z pomysłami i chęcią zmieniania, tworzenia, pracy nad całością nawet w sprawie takich "pierdół" jak tworzenie rozkładów, informacji, sam bym tym się zajął w miarę swoich możliwości czasowych, ale czuje niechęć niektórych do zwykłej pomocy.

Mariusz1970:
Kiedyś był rzeczewiście zastój i co do grup i co do dodatków. To już się zmieniło. Rzeczywiście było tak, że jak coś wpadło do Bugs, to jak w czarną dziurę (pisałem o tym, że mi się to nie podoba). Teraz od pewnego czasu jest to dosyć dynamiczne i to zarówno w stosunku co do ludzi jak i dodatków.

Ludzie -ci którzy widać, iż mogą zostać beta/devsem są wcielani- tylko warunek, trzeba najpierw czymś się wykazać. Także argument o pomysłowości rzeszy ludzi odpada, bo fakty są takie, iż tylko jakaś część z tych ludzi może mieć dobre i realne pomysły, a najlepiej tak, żeby pomysł który zrodzi się u kogoś w głowie, był przez tego kogoś realizowany. Jeśli ktoś ma np. Ty kupę dobrych pomysłów, poprawek, sugestii, zostanie to zauważone i zostanie ten ktoś wcielony. Hasło przewodnie: i Ty możesz zostać beta/devsem, tylko musisz się wykazać.

Dodatki- admini robią co w ich mocy, aby motywować/dyscyplinować ludzi do testowania/poprawek itp. Tam praktycznie w tych działach nie ma za wiele. To co tam wpadnie jest testowane, poprawiane i wydawane.

Reasumując, jeśli nadal będzie zachowany taki tręd jaki jest w tej chwili, to będzie dobrze i wszyscy będą zadowoleni. Czyli nie jest źle, jest dobrze a moze być tylko lepiej (jeśli oczywiście tręd będzie zachowany).

Ty może tego nie widzisz tak bezpośrednio, no bo niby skąd masz wiedzieć, ale uwierz mi, że tak jest.

EOT z mojej strony.

Monczan_SP32:
Odnośnie ostatniej wypowiedzi Bartka: Częściowo przetestowane, wstępnie sprawdzone. Facet, przejdźmy do konkretów. Powiedz mi, proszę, kiedy dodatek jest sprawdzony wstępnie, a kiedy nie. Takie postawienie sprawy zrodziło by kłótnie w stylu kiedy szklanka jest do połowy pusta, a kiedy do połowy pełna. Słuchaj, jeżeli w tym problem, że chcesz cokolwiek dodać/zmienić w już wydanym dodatku, to nie ma problemu. Piszesz, czego przeróbka, wrzucasz i testujemy.
Ludzie, dajcie mu betatestera, pali się chłopak do pracy a ostatnio są problemy z aktywnością w tej grupie. Zobaczymy, jakie nam pokaże tempo pracy, które było by według niego odpowiednie i zadowalające. Bartek, każdy robi ile może, uwierz mi. Ja przez prawie 2 tygodnie nic nie zrobiłem, bo mogłem usiąść spokojnie przy kompie naprawdę niewiele. Ale jak tylko poczułem wolny czas, to zaraz chwyciłem którąś tam paczkę z testu dodatków.

Ps. Co do sumienia... Lepiej więc zachowaj to dla siebie, bo na co nam taka wiedza, że jest jakieś "kolesiostwo", czy "grupa anonimowa"? Sumienie każdego jego sprawą, i je zostaw w spokoju, bo nie ludziom dane jest rozliczać sumienia. Można za to osądzać konkretne czyny konkretnych osób.
To jak, chcesz uzdrowić to wszystko, na co narzekasz, czy tylko ponarzekać licząc, że "samosię"?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej