Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Moje problemy z Gmax'em
dymus:
Do wstawiania (torów, łuków, flex'ów) służy Create ten wyżej (pod velocity). Ten niższy create służy do wstawiania nasypów ( nie wiem czy w Gmax ta opcja działa).
Sm 42 driver:
--- Cytat: dymus w 25 Lipca 2009, 18:25:00 ---Teren w Gmax jest dość trudny do stworzenia, trzeba użyć kilku plików poza Gmax'em (te pliki są w folderze skrypty w Gmax).
--- Koniec cytatu ---
Yyyyy? Ja teren tworze wstawiając zwykły plane, następnie go teksturuję i koniec ;]
puma2091: Ustaw okno "Top", następnie w skryptach kliknij "track", następnie ustaw według uznania, teksturę szyny, podsypki itp., potem kliknij na "create" (to u góry na twoim screenie). Kliknij w polu "top" (pojawi się niebieska linia, to właśnie jest tor).
"Add to previous" działa po dodaniu toru, wtedy klikając na "add to previous" a następnie na koniec toru dodajesz taki sam tor, lub według takich ustawień jakie podałeś.
Pozdrawiam
puma2091:
Klikam na create i tor ma na przykład 100m więc klikam na okno top i tam pojawia się niebieska linia która ma w skali ok10cm i to właśnie jest tor. A w przypadku rozjazdu jest on zielony ?
Skoro tak to pojawia się nowy problem nie mogę otworzyć scenerii przez STV
dymus:
Tak, rozjazd jest zaznaczony na zielono.
puma2091:
Dobrze to się już rozwiązało.
A teraz jak zobaczyć co się zrobiło. Próbuje uruchomić to w trybie ghostview przez STV, ale symek się nie włącza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej