Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Dźwięk trwania trąbki

(1/2) > >>

siodemkanaoporach:
Od jakiegoś czasu przymierzam się do robienia dodatków do naszego symka. Postanowiłem zabrać się za dźwięki. Stworzyłem trąbkę do EP09, ale mam pewien problem. Otóż po przycięciu dźwięków i wstawieniu do mmd loka dźwięk trwania syreny jest przerywany. Można usłyszeć to tu : Klik
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy opłaca się wrzucać do testów pojedyncze dźwięki np. tylko nastawnik ?

youBy:
Jeśli robisz w to w prawdziwym programie dźwiękowym, to musisz dopasować do siebie przebieg fali tak, aby koniec początku, początek środka, koniec środka i początek końca były w tym samym punkcie (lepiej, gdy początki są próbkami przedstawiającymi następny punkt fali). Dzięki temu dźwięki będą bez zakłóceń.

siodemkanaoporach:

--- Cytat: youBy w 29 Czerwca 2009, 18:09:56 ---prawdziwy program dźwiękowy

--- Koniec cytatu ---

Takim programem jest Audacity?

youBy:
Tak, możesz w nim nawet manipulować pojedyńczymi próbkami (wierzchołkami fali), co ułatwia pracę z dźwiękiem.

siodemkanaoporach:
No cóż, trochę pomogło, ale z tym pobawię się jeszcze jutro. A teraz zacytuję sam siebie :

--- Cytat: siodemkanaoporach w 29 Czerwca 2009, 18:03:40 ---Mam jeszcze jedno pytanie. Czy opłaca się wrzucać do testów pojedyncze dźwięki np. tylko nastawnik ?

--- Koniec cytatu ---
Proszę o odpowiedź.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej