Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nowa wersja loadera START.EXE
Bartek:
--- Cytat: "hejnal" ---Zauważyłem że (chyba w tej ostatnie wersji loadera) w oknie, w którym zawsze pojawiał się Log (takie napisy lecące z dołu do góry podczas uruchamiania symka) już tego nie ma a okno jest. Patrząc na ekran miałem wrażenie że nic się nie dzieje. Zbłedu wyprowadziła mnie dopiero mrugająca diada dysku twardego. Po chwili symulator uruchomił się bez problemu. DO RZECZY. Proponuje umieścić jakiś licznik ładowania, który by pokazywał czy symek się ładuje czy stoi w miejscu oraz ile mu zostało jeszcze do końca ładowania. Estetyka :)
--- Koniec cytatu ---
Log można sobie włączyć (debuglog yes w eu07.ini). Poza tym w nowej wersji ma być screen podczas ładowania tak jak to jest w nieoficjalnej wersji z patykami.
Pit:
W Opcjach tez jest odpowiednia opcja do tego.
hejnal:
Nie chodzi mi o log, tylko o licznik, ale jeśli to głupi pomysł to zapomnijcie o tym. Wersji z patykami jeszcze nie miałem przyjemności poznać.
Nicolass:
A może zrobić w tym obrazku co go się ogląda podczas ładowania, okienko na logi z konsoli? Chyba, że jakiś pasek postępu lub licznik % dało by się zrobić, bo to by było w sumie lepsze.
hejnal:
Tak Nicolass! O to właśnie mi chodzi. Tylko jak przekonać do tego tęgie głowy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej