Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
NOWA TRASA - Jelitkowo-Nowy Sad
Leszek:
Potwierdzam wrażenia - trasa zapowiada się świetnie. Mam jednak drobne uwagi:
- pomiedzy mostem a Zagórzem stoi sobie, chyba niepotrzebnie, wskażnik W4;
- w Nowym Sadzie Sklep pierwszy wskaźnik położenia zwrotnicy powinien być Wz1, a jest Wz3;
- ogólnie krawędzie peronowe są chyba zbyt daleko od toru (ale to może być tylko moje błędne wrażenie).
Bartek:
Przyłączam się do pochwał i zachwytów nad trasą. Moje spostrzeżenia dotyczące błędów to:
- na większości przystanków tory są zbyt daleko od peronu,
- na stacji w Zagórzu te wiaty na peronach są zbyt niskie (wysiadający z kibla z łatwością mogliby wejść na ich dach),
- jadąc z Jelitkowa w kierunku Nowego Sadu, przed Jelitkowem Jezioro nie ma wskaźnika mówiącego o przystanku na drodze hamowania (W?). Jak się rozpędziłem, to musiałem dać nagłe, żeby się na Jeziorze zatrzymać.
Poza tym może dodasz trasę do działu Download? Więcej osób ją wtedy ściągnie.
KowiEU:
kiedy można sie spodziewać ulepszenia trasy i dodania do zakładki "ostatnio dodane"
Pit:
--- Cytat: "kowi" ---kiedy można sie spodziewać ulepszenia trasy i dodania do zakładki "ostatnio dodane"
--- Koniec cytatu ---
Jak ktos ja skonczy,
a co do wskaznikow to pisalem ze niektore sa zle. Wiaty nie ja robilem, byly juz w testowie i wtedy nikt nie narzekal. A przysunac perony to nie problem.
Bartek:
Mam jeszcze jeden błąd w scenerii, który można samemu usunąć. Otóż w pliku "Jelitkowo_EN57x2.scn" wpis dotyczący dwóch kibelków powinien wyglądać tak:
node -1 0 EN57-800ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 headdriver 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-800rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-801ra dynamic PKP\en57 en57-800r 6ba 0.0 nobody 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-801s dynamic PKP\en57 en57-800s 6bs 0.0 nobody 7 0 enddynamic
node -1 0 EN57-801rb dynamic PKP\en57 en57-800r 6bb 0.0 nobody 7 0 enddynamic
czyli wszystkie sprzęgi na 7. Oryginalny wpis Pit'a sprawiał, że 1) druga jednostka ciągnięta była jako wagon (nie było ukrotnienia), przez co cały skład było ciężko rozbujać - wiadomo... 2) pantografy działały tylko w pierwszej jednostce.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej