Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Remastering dźwięków

<< < (2/6) > >>

youBy:
Właśnie nie chodzi o to, żeby dać automatycznie w ciemno, tylko żeby odpowiednio ustawić stosunek głośności poszczególnych odgłosów.

Mutopompka:
Ale przecież ciężko będzie to wykonać, gdyż inazcej będzie z v=0 km/h a inaczej z v=50, 80 czy 100km/h. Do tego u jednego dajmy na to w kabinie eu07 będzie X słyszalności, a u innego Y. Więc co maszynka to inne dźwięki.

Monczan_SP32:
Nawet, jakby było pare "wzorów siły generowania hałasu", nie więcej jak dla, powiedzmy, 6 EU/EP, to była by to jakaś urealniająca różnica. Po prostu rzadziej by się miało pecha, że wsiądzie się do MaSzyny, do której jest przypisany ten sam "wzór", jak przy wcześniejszej jeździe na symulatorze.

Może trochę pokręciłem, ale chyba jestem zrozumiały ;-)

youBy:
Nie uwierzę w przełącznik wydający 80-90dB. Poza tym głośność dźwięków niektórych zmienia się wraz z prędkością, co można regulować z poziomu mmd (przeliczniki i składowe stałe). Oczywiście, co wóz, to obyczaj, ale w końcu dla siódemek będzie kilkanaście zestawów chk i mmd, więc tutaj spokojnie można to ustawić.

dodano później:
Zaczynam się zastanawiać, czy aby na pewno >90dB jest potrzebne. Ludzkie ucho nie słyszy cichych dźwięków razem z głośnymi, więc ciche szumy tła nie będą słyszalne np. przy głośnym rozruchu. Chociaż z drugiej strony, usłyszenie świerszczy na postoju byłoby miłym dodatkiem :)
Jakby ktoś miał możliwość zarejestrowania dźwięku jazdy po torze o złej geometrii (jest to chyba najgłośniejszy odgłos w czasie jazdy w wagonie), to bym bardzo prosił o dostarczenie takiego nagrania.

puma2091:

--- Cytat: youBy w 13 Czerwca 2009, 20:23:31 ---z drugiej strony, usłyszenie świerszczy na postoju byłoby miłym dodatkiem
--- Koniec cytatu ---
W sceneri manewrowo 3 jest takie coś, słychać dżwięki ptaków w stonce na postoju lub na manewrach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej