Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Jakie zakłady przemysłowe funkcjonowały w Twojej okolicy?

<< < (13/18) > >>

DRE:
Szczerze mówiąc ile razy tamtędy przechodzę bądź przejeżdżam widzę TEM2 i podajże S200 bądź t448p z PTKiGK. Cargo owszem jeździ tam, lecz za często to ich tam nie widuję. Możliwe, że za rzadko tam bywam. Dlatego swoje stwierdzenie oparłem na tym co sam obserwuję.

Husarz:
U mnie w Ostródzie jest tak zwany "DEC". Naprawiają tam wszelkie wagony do przewożenia materiałów płynnych. Zajmuje 4 bocznice kolejowe + 3 na starej ekspedycji kolejowej.

maacius:

--- Cytat: Husarz w 27 Maja 2011, 22:14:53 ---U mnie w Ostródzie jest tak zwany "DEC".

--- Koniec cytatu ---
Dyrekcja Eksploatacji Cystern. Dobrze kojarzę?

tomekilawa:

--- Cytat: Husarz w 27 Maja 2011, 22:14:53 ---U mnie w Ostródzie jest tak zwany "DEC". Naprawiają tam wszelkie wagony do przewożenia materiałów płynnych. Zajmuje 4 bocznice kolejowe + 3 na starej ekspedycji kolejowej.

--- Koniec cytatu ---
To nie DEC, tylko to jest ZNTK Ostróda – GATX Rail Poland. Największy zakład GATX Europe ztcw. Produkują tam nowe cysterny i wagony specjalnego przeznaczenia, itp., modernizują i robią naprawy główne/rewizyjne, przeglądy, czy też bieżące naprawy i utrzymanie wagonów.

Tomasz144:
W Kudowie-Zdroju w czasach komunistycznych i w latach 90-tych funkcjonowały Kudowskie Zakłady Przemysłu Bawełnianego. W swoich najlepszych czasach W KZPB pracowało 2500 osób. W latach 40-tych Niemcy produkowali tam silniki do samolotów myśliwskich.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej