Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Jakie zak³ady przemys³owe funkcjonowa³y w Twojej okolicy?

<< < (2/18) > >>

HornExpert371:
Szczecin:

O wielu zak³adach s³ysza³em, ale tylko 1 zapamiêta³em - Vulcan Floundry.

Wiem o istnieniu tego czego¶ z wystawy w muzeum w±skotorówki Gryficach. S± tam zdjêcia z pocz±tku XX wieku. Nie wiem czy tam produkowali parowozy, czy tylko je sk³adali. Jest fotka "lataj±cego" parowozu, wiêc co¶ tam musia³o siê dziaæ ciekawego...

Mytnik:
Obok mnie s± Zak³ady Chemiczne Rudniki S.A, i jest jeszcze Cementownia Rudniki.

puma2091:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cukrownia_%22Wieluń%22
Przed wjazdem do cukrowni jest zwrotnica: na cukrownie lub rozlewnie gazu która jest zaraz za nią
acha bocznica jest rozebrana ;( . Cukrownia posiadała SM03-XXX oraz wagę wagonową.
ZUGiL:
Bocznica jest połączona z bocznicą do ciepłowni wieluńskiej (czasami przychodzą tam blachy)
Wieluńska Ciepłownia :
posiada SM03-XXX którą kupili od ZUGiL-u. Przyjeżdżają tam wachadła po 25 EAOS'ów przyciąganych przez TEM2 lub BR232 najczesciej od PTKiGK Zabrze lub Rybnik.
Rejon Dróg:
Byli podłaczeni do bocznicy cukrowni ale tego kawałka toru nie rozebrali. Nieużywana (Przyciągane tam były wagony samowyładowcze z grysem)
Były jeszcze dwie bocznice: do CPN-u
                                      i prywatna też do stacji paliw (ma być rozebrana w najbliższym czasie)
Wszystkie bocznice wychodzą ze stacji Wieluń-Dabrowa:
ttp://www.kolej.one.pl/index.php?dzial=stacje&id=2668&okno=start

TeKatka:
U mnie (Polanica-Zdrój) by³a huta szk³a, gdzie by³a bocznica zarówno w±skotorowa jak i normalnotorowa, ale co tam je¼dzi³o to nie mam pojêcia.

RooteK:
Jaworzno:

Zlikwidowane zakłady:
  - KWK Jan Kanty
  - KWK Jaworzno szyb Kościuszko
  - Fabryka portland-cementu na Pieczyskach
"Ledwo ciągną":
  - HSO w Jaworznie Szczakowej (stoi tam jakaś Ls60, lecz już chyba nie korzystają z bocznicy)
  - Zakłady Organika Azot S.A. (tory są, kilka rozebranych. Chyba nie korzystają z bocznicy)
Funkcjonują:
  -Elektrownia Jaworzno II i III
  -ZGE Sobieski S.A.
Mogłem coś zapomnieć. Ewentualnie się dopiszę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomo¶ci

[#] Nastêpna strona

[*] Poprzednia strona

Id¼ do wersji pe³nej