Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Jakie zak³ady przemys³owe funkcjonowa³y w Twojej okolicy?
matfre96:
Wo³omin
-Huta szk³a (dawniej 2 g³ówne budynki by³y zlokalizowane przy torach, obecnie jeden jest wyburzony, w drugim budynku jest nielegalny skatepark)
-Stolarka Wo³omin (do 2009 roku, stoi tak niezidentyfikowany kogucik)
Rozi:
W Polsce najbli¿ej do czego mia³em to do Dzia³oszyna, jakie¶ 7km. Oprócz targu, znajduje siê tam cementownia, st±d du¿o Uacsów tam wêdruje. Na 1, 2 zdjêciu w tle widaæ cementowniê, wiem, ¿e nie widaæ za wiele, ale wtedy nie my¶la³em o takim w±tki na forum :) Na 3-cim zdjêciu poci±g z wagonami 408S kieruje siê w stronê Dzia³oszyna, ju¿ tylko parê kilometrów zosta³o. W sumie to nakrêci³em wiêcej filmików ni¿ zdjêæ. Ciekawostka jest taka, ¿e na tej linii podró¿owa³o dosyæ du¿o ET42.
Na Dominikanie to zaraz nad wybrze¿em znajduje siê Consorcio Azucarero Central - zdjêcie 4 i 5. Jest to fabryka cukru. Jest to jedyna sieæ kolejowa na Dominikanie (nie licz±c metra wybudowanego w stolicy rok lub dwa lata temu) s³u¿±ca do transportu trzciny cukrowej z pól uprawnych do fabryki.
papcior:
Szczecin:
- Niegdy¶ Stocznia Szczeciñska.
- Port.
- Zaklady chemiczne Police.
- Elektrociep³ownia Pomorzany.
- Szczecin ma kapitalne bocznice i ³adn± sieæ kolejow± w ko³o miasta, która jest praktycznie nieu¿ywana.
Tekst trzeba umieæ formatowaæ, dodatkowo pamiêtaj o kropkach na koñcu zdania.
Rozi
333Wojtas333:
--- Cytat: papcior w 10 Lutego 2011, 21:13:05 ---- Niegdy¶ Stocznia Szczeciñska.
- Port.
- Zak³ady chemiczne Police.
- Elektrociep³ownia Pomorzany.
- Szczecin ma kapitalne bocznice i ³adn± sieæ kolejow± w ko³o miasta, która jest praktycznie nieu¿ywana.
--- Koniec cytatu ---
Dodam jeszcze ze swojej strony, ¿e ciep³ownia w Kijewie jest nadal sprawna. Prowadzi do niej bocznica ze Szczecina D±bie. Wêgiel dowozi³o w ostatnim czasie PKP Cargo. Pojawia³y siê tam ST44, SM42 i SM31 z pe³nymi eaosami. 1,5 roku temu surowiec dostarcza³ PTKiGT Zabrze.
Exe:
U mnie Zamech Bydgoszcz. Produkowa³a chemikalia. Tyle co pamiêtam to dzia³a³a w latach 198x, poniewa¿ mój tata na SM42 je¼dzi³ tam. Teraz zosta³o pe³no torów, które s± ju¿ nie u¿ywane. Nie wiem co zamierzaj± z nimi zrobiæ.
Pozdrawiam!
Nawigacja
[#] Nastêpna strona
Id¼ do wersji pe³nej