Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Jakie zakłady przemysłowe funkcjonowały w Twojej okolicy?
nastawniczy:
Kopalnie węgła kamiennego Brzeszcze. Obsługują ją kilka sm42 firmy NZTK oraz kilka wagonów na węgiel ale nie eaos tylko tych samowyładowczych.
maciekmaciek:
--- Cytat: nastawniczy w 21 Listopada 2009, 15:50:17 ---tylko tych samowyładowczych.
--- Koniec cytatu ---
Fas, falns, fals? Czy jakieś inne?
El Mecánico:
NZTK ma głównie Falns'y, ale widziałem tez w Brzeszczach kilka Fals'ów. Fas'ów tam nie zauważyłem, na pociągach enzetteku też.
PanMechanik:
Żarów :
1. Dolnośląskie Zakłady Chemiczne "Organika" (Już nie istnieje) Bocznice tego zakładu obsługiwała SM03-686. Ale niestety wraz z likwidacją zakładu została ona pocięta w firmie kasującej lokomotywy u pana Podczaszego w Imbramowicach.
2. Dawniej "Żaroszamot" Dzisiejsza nazwa po prywatyzacji "PCO" (Polska Ceramika Ogniotrwała) Na terenie tego zakładu manewrowała lokomotywa 401Da. Ona również została pocięta zaraz po prywatyzacji zakładu. Okazała się bezużyteczna.
Teraz oba zakłady znikają z krajobrazu mojego miasteczka. A wraz z nimi bocznice. Zostało tylko kilka torów i rozjazdów na terenie zakładów. A tory dojazdowe do nich biegnące przez całe miasto to już historia.
3. Niedawno została uruchomiona bocznica przy zakładzie "Electrolux Poland" w Żarowie. Nic wielkiego - dwa rozjazdy i 300 metrów toru. No ale zawsze coś ;) No i to by było tyle.
WSK:
Okolice stacji Lipusz.
1. Produkcja pustaków PREFABET w Osławie Dąbrowej.
SM42 przewoźnika PMT dostarcza tam wagony z cementem, bądz wapnem.
2. Naftobazy w Ugoszczy
Również SM42 przewoźnika PMT wymienia* tam co 2 lata paliwo.
*Kursy odbywają się co 2 lata- najpierw wywożą 'stare' paliwo a potem przywożą 'świeże'. Wtedy jeżdzą jakiś miesiąc bez przerwy. 1 skład dziennie.
3. Elektrociepłownia w Bytowie.
SM42 przewoźnika PMT Kilka składów na rok...
Wszystkie te składy doprowadzane są do Lipusza na gagarinach, dalej linią 212 gdzie obowiązuje zakaz wjazdu lokomotywom z wózkami 'co'co prowadzi SM42. Aktualnie SM42-2149.
Zapomiałem dodać, że te wszystkie zakłady są w obrębie 25km.
To na tyle.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej