Witam wszystkich wirtualnych maszynistów.
Bawię się symulatorem Maszyna już blisko dwa lata i nadal mi się to podoba jednakże, nie wiem jak wam ale mnie samotna symulacja czasami zaczyna nudzić. Wiem że nie jestem samotny w tych odczuciach gdyż rozmawiałem z kilkoma wirtualnymi maszynistami i oni podobnie jak ja chcieliby ożywić atmosferę jak i całą frajdę z prowadzenia wirtualnego składu kolejowego.
Dlatego wysuwam inicjatywę stworzenia Wirtualnej Spółki Kolejowej (typu realna Cargo lub inter city).
Działało by to na zasadzie prywatnej tudzież publicznej firmy transportowej. Zatrudnialibyśby maszynistów,dyspozytora itd.
Firma dysponowałaby własnym taborem lokomotyw, wagonów,własnym logiem itd Cała zabawa polegała by na tym że każdy pracownik/maszynista dostawałby wytyczne w postaci rozpiski-zadań jakie musi wykonać w danym czasie wstępnie myślałem nad tygodniem lub dwoma. Moglibyśmy korzystać z gotowych misjii dołączonych do scenerii, a do całego przedsięwzięcia wybrać ze 3 lub 4 najlepsze trasy które wykorzystane byłyby w firmie. Komunikacja między maszynistami w czasie pracy przebiegała by za pomocą dobrze znanego programu TS i serwera dla maszyny.
Co do rozliczeń za trasę nie jestem jeszcze pewien gdyz w koleji z tego co mi wiadomo nie płaci sie za kilometry, wie pomyslałem o programie który wykorzystywany juz jest do składania tzw taśm ze służb.
Cały pomysł jest narazie jedynie wyobrażeniem ponieważ do jego realizacji potrzebna jest Wasza inicjatywa i chęci.
Jak dotąd przychylnie nastawieni do tej idei są użytkownicy: EUpawel oraz fuji8.
Czekam na wasze opinie, propozycje lub krytykę:)
Za niezgrabną stylistykę oraz składnię wypowiedzi przepraszam:)
Po namyśle zamykam temat, proszę uzbierać chętnych z pomysłem na realizację takiego przedsiębiorstwa (można użyć do tego PW) i opisać gotowy projekt.
Krzysiek626.