Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Szczegółowa mapa torowiska

<< < (3/5) > >>

Ra:
Narysuj Legnicę.

JONIN_EZT:
Albo cały teren Tarnowskich Gór z bardzo dużą dokładnością.
Jeżeli chodzi o te dokładne plany to posiadają tylko wybrani. Kiedyś widziałem jak ktoś miał takie mapy z terenów Gdyni Port do budowania trasy do TRSa (widziałem zdjęcia tych dokładnych planów, które by się w 100% przydały), ale niestety już później nie znalazłem już nic o tym. Kiedyś było parę tematów na forum o tym żeby napisać pismo o udostępnienie takich planów podajże do PLK, ale bez wyników.

Najlepsza metoda na teraz to mapy z Geoportalu, albo miarki i GPSy na otwartym terenie z aparatem.
semafor.prv.pl to już i tak jest duże przybliżenie tego co widać w realu ale i tak nie zapewnia wszystkiego długości łuków do zwrotnic pozycji obiektów [czasem błędy w oznaczeniach semaforów, ale to rzadko każdemu się zdarza]

_KAT_:

--- Cytat: uetam w 14 Kwietnia 2009, 23:12:39 ---Taki plan bez łuków i hektometrów to ja mogę z pamięci narysować po przejeździe przez stację ;)

--- Koniec cytatu ---

No jak stacja ma 1 główny + 4 dodatkowo, to rzeczywiście trudno narysować xD

Legnica:
http://www.jelenia.rail.pl/Linie_kolejowe/Rysunki/Legnica.gif

Na semaforze też jest kilka błędów jeśli chodzi o torowisko itp. :
Radzionków, Piekary Śląskie Szarlej... Tarnowskie Góry są w miarę ok, tylko kilka detali jest nieteges (nieistotne szczegóły) no i trochę GKW walnięta ;P

@Paul: Jak długo rysowałeś TG? :D

Paul:

--- Cytat: JONIN_EZT w 15 Kwietnia 2009, 02:12:17 ---Kiedyś było parę tematów na forum o tym żeby napisać pismo o udostępnienie takich planów podajże do PLK, ale bez wyników.
--- Koniec cytatu ---

Z tego co mi wiadomo istnieje możliwość udostępnienia takiego planu przez PLK, ale za słoną opłatą i pewnie tylko przy uzasadnionej potrzebie.

--- Cytat: JONIN_EZT w 15 Kwietnia 2009, 02:12:17 ---semafor.prv.pl to już i tak jest duże przybliżenie tego co widać w realu ale i tak nie zapewnia wszystkiego długości łuków do zwrotnic pozycji obiektów
--- Koniec cytatu ---

Bo nie o to tutaj chodzi. Na takich planach istotne jest rozmieszczenie i oznakowanie sygnalizatorów, numery torów, zwrotnic, wykolejnic itp. Długości łuków można sobie z wystarczającym przybliżeniem odczytać z ortofotomap.

--- Cytat: _KAT_ w 15 Kwietnia 2009, 07:40:33 ---Na semaforze też jest kilka błędów jeśli chodzi o torowisko itp. :
Radzionków, Piekary Śląskie Szarlej... Tarnowskie Góry są w miarę ok, tylko kilka detali jest nieteges (nieistotne szczegóły) no i trochę GKW walnięta ;P
--- Koniec cytatu ---

Proszę nie narzekać tylko zgłaszać co jest nie tak :P

--- Cytat: _KAT_ w 15 Kwietnia 2009, 07:40:33 ---@Paul: Jak długo rysowałeś TG? :D

--- Koniec cytatu ---

Kilka (naście?) długich zimowych wieczorów ;) Dodam że układ torów został odrysowany w 99% z geoportalu, dodatkowymi źródłami wspomagałem się dopiero przy sygnalizacji i oznaczeniach.

_KAT_:
Zgłosiłem do Adriana, a uzyskałem odpowiedź:
"Ueee :)"

:P

Najłatwiej to na praktykach na nastawni się pobawić i w parę chwil będziecie mieli, wszystko, co wam potrzeba :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej