Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Poszukuję chętnego do zrobienia tekstury ET41

<< < (3/3)

EU07-483:

--- Cytat: El Mecánico w 12 Kwietnia 2009, 18:10:33 ---Bo wtedy można od razu strzelić kilka fotek na różnych ustawieniach ISO przy tym samym ustawieniu przesłony i czasu.

--- Koniec cytatu ---
Hmmm, to wygląda jak przepis na HDR, ale tam pracujesz na przesłonie i czasie, a nie na iso. Zresztą, to przerost formy nad treścią. Za dużo zabawy jak na zdjęcia które i tak będą zmniejszone, i powycinane na 100 sposobów.

El Mecánico:

--- Cytat: EU07-483 w 12 Kwietnia 2009, 18:45:17 ---
--- Cytat: El Mecánico w 12 Kwietnia 2009, 18:10:33 ---Bo wtedy można od razu strzelić kilka fotek na różnych ustawieniach ISO przy tym samym ustawieniu przesłony i czasu.

--- Koniec cytatu ---
Hmmm, to wygląda jak przepis na HDR, ale tam pracujesz na przesłonie i czasie, a nie na iso. Zresztą, to przerost formy nad treścią. Za dużo zabawy jak na zdjęcia które i tak będą zmniejszone, i powycinane na 100 sposobów.

--- Koniec cytatu ---
No właśnie o HDR myślałem, ale bardziej mi się na umysł rzuciła astrofotografia, gdzie bardziej liczy się czas i ISO, a przesłony się po prostu raz ustawionej nie rusza (aby uzyskać minimalne winietowanie, w większości przypadków zresztą przesłony nie ma, bo body w wyciąg teleskopu wmontowane jest).

EU07-483:

--- Cytat: El Mecánico w 12 Kwietnia 2009, 19:20:46 ---No właśnie o HDR myślałem, ale bardziej mi się na umysł rzuciła astrofotografia, gdzie bardziej liczy się czas i ISO, a przesłony się po prostu raz ustawionej nie rusza

--- Koniec cytatu ---

No ale fotografując wagon/lokomotywę/costam na teksturę, zazwyczaj znajdujesz się paręnaście metrów od obiektu, obiekt raczej jest płaski i głębia ostrości nie robi różnicy. Bawienie się w HDR przy zdjęciach na teksture nie ma najmniejszego sensu - męczarni dużo przy zrobieniu, więcej przy obrobieniu.

Żabek:

--- Cytat: Monczan_SP32 w 12 Kwietnia 2009, 17:44:58 ---Jakby dało się je zgasić, to bym to zrobił ;]
--- Koniec cytatu ---
Fotki na tekstury robione w nocy?

El Mecánico:
No w sumie masz rację, @EU07-483.
Ale że wątek nam się trochę rozjechał, a autor stwierdził, że można zamykać to ja się przychylam, bo na temat techniki focenia na tex mamy przecież wątek przyklejony:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej