Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Proszę o pomoc odnośnie programu do tworzenia tras.

<< < (2/2)

Paul:

--- Cytat: ST44-003 w 08 Marca 2009, 16:18:17 ---Najłatwiej jednak tworzyć trasy fikcyjne, które często są lepsze od tych realnych :)
--- Koniec cytatu ---

No nie wiem, jak tak patrzę na radosną twórczość w masowo powstajacych fikcyjnych sceneriach... Trudno porównywać, skoro dokończonych porządnych realnych tras praktycznie nie ma (a to temu, że dotąd brak było narzędzi wspomagających ich efektywne tworzenie).

pol102:
Paul, pewnie wiesz, że ciężko jest zdobyć odpowiedni materiał na bazie którego można by tworzyć. Aktualnie szukam map z podanymi wysokościami dla obiektów... Gdybym to miał to niweleta rozwiązuje wszystkie bolączki ;)

Ra:
Wysokości są do odczytania z mapy topograficznej.

Paul:

--- Cytat: pol102 w 09 Marca 2009, 19:22:15 ---Paul, pewnie wiesz, że ciężko jest zdobyć odpowiedni materiał na bazie którego można by tworzyć.

--- Koniec cytatu ---

Jaki materiał ciężko zdobyć? Teraz chyba nie ma na co narzekać, są dostępne dokładne mapy, zdjęcia satelitarne, plany schematyczne, zdjęcia posterunków (a jak się nie ma to się idzie i się robi - domyślam się że chcesz odtwarzać jakąś znajomą linię) :)

--- Cytat: pol102 w 09 Marca 2009, 19:22:15 ---Aktualnie szukam map z podanymi wysokościami dla obiektów...

--- Koniec cytatu ---

Ja u siebie odczytywałem z map topograficznych, w dodatku 1:50000, bo dokładniejszych wtedy nie znalazłem. Wyszło całkiem przyzwoicie, jak później porównałem to do SRTM (kolejna pomocna baza danych): http://www.kontrakt-bhp.com.pl/paul/139/139hgtdata.gif (coś się na tym wykresie skopało z punktem odniesienia - Bielsko powinno być na 300mnpm - ale to nieważne).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej