Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Tasa Krakow Glowny - trzebinia - ( Katowice )
Pit:
Ja przed swietami zaczalem pisac tutorial do gmaxa, ale jakos mi checi braklo. Moze przez Wielkanoc pociagne to dalej, jesli tylko sie pomysl spodoba.
http://www.pit.eu07.pl/tutorial/
McZapkie:
--- Cytat: "luk" ---Sory za bledy
Zamiast snakeru ma byc skaneru
--- Koniec cytatu ---
Sorry, nie chciałem sie czepiac, ale skoro już o tym mowa, to nie skaneru tylko skanera.
Mc
McZapkie:
--- Cytat: "Pit" ---Ja przed swietami zaczalem pisac tutorial do gmaxa, ale jakos mi checi braklo. Moze przez Wielkanoc pociagne to dalej, jesli tylko sie pomysl spodoba.
--- Koniec cytatu ---
Rób rób, świetny pomysł i mi się bardzo podoba - np. dowiedziałem się wreszcie co to jest to Gizmo :-)
A Ty z kolei nie wiedziałeś że się zaznaczone płaszczyzny odłącza jako obiekty - straszna kobyła ten 3dsmax skoro nasza wiedza ma części nie pokrywające się a mimo to robimy modele ;-)
Pozdr,
Mc
Ps. jako przeglądarka do grafiki lepszy jest IrfanView - freeware i poręczny.
Ps2. daj może jakiś nacisk na optymalizacje i wycinanie niewidocznych płaszczyzn np. spody obiektów.
Ps3. jak będize się odbywało eksportowanie modeli do nebuli z gmaxa?
Pit:
1. Zobacze co jest warty irfan
2. O wycinaniu niepotrzebnych scian bedzie w dokonczeniu 3 lekcji, niestety w gmaxie jakos dziwnie sie robi poligony - jak trafie w miejsce obok istniejacego vertexa, to pojawia sie nowy !!
3. Nie wiem, jak komus sie spodoba modelowanie w gmaxie to sobie bedzie musial zalatwic 3ds ;)
bve2:
Pit - tutorial jest oki ,ale to na co najbardziej czekam , to opis tworzenia trasy w skryptach , najlepiej na konkretnym przykładzie(od podstaw).Quark się kiedyś zadeklarował ale nic mu z tego nie wyszło.Pewnie że mógłbym zamęczać ludzi na IRC-u ciągłymi pytaniami,ale to jest bez senu na dłuższą metę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej