Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Tory na kopalni

(1/3) > >>

Ra:
Potrzebuję konsultacji z zakresu górnictwa, a w zasadzie budynków na zlikwidowanej kopalni Niwka-Modrzejów. Osobiście żadnej kopalni na oczy nie widziałem...

Konkretnie chodzi o taki zabytek, jak w załączniku. Co to jest za budynek? Co za słupki stoją na brzegu tego budynku, w miejscach, gdzie narysowane są tory? Czy tory są ustawione odpowiednio?

Oglądałem zdjęcia na mapach PKT, po tym budynku obecnie nic już nie zostało. Jedyne ujęcie mam z Geoportalu.

Patrykos:
Mi to wygląda na sortownie węgla. Tory przechodzą raczej prawidłowo, 'słupki' pełnią role podtrzymania konstrukcji sortowni. Jeśli się myle, proszę o poprawkę.

Ra:
No problem w tym, że to, co ja widzę jako słupki (na linii południowej ściany budynku) jest dokładnie w miejscu toru. A jeśli słupki coś podtrzymują, to położenie toru w tym miejscu odpada. Chyba, że są to słupki hamujące wagony.

Tam dalej na południe są takie długie budynki i na tylnej ścianie tor wychodzi mi dokładnie na środku. Ale ten dalszy budynek wygląda z kolei jak 3 połączone (w ubiegłym roku stał).

Patrykos:
Wydaje mi się, że trzeba wziąć poprawkę na to, że ten budynek na screenie jest sfotografowany z perspektywy i według mnie, te 'słupki' stoją pomiędzy torami.

Monczan_SP32:
Również tak mi się wydaje, patrząc na to zdjęcie. Na pierwszy rzut oka (przed przeczytaniem wypowiedzi innych osób, co to jest) naszło mi skojarzenie na jakąś halę, która w jakimś celu przeznaczona jest, by wjeżdżały do niej składy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej