Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Próba szczegółowa/uproszczona a scenariusze

(1/5) > >>

El Mecánico:
Otóż zauważyłem, że w praktycznie żadnej scenerii nie jest to uwzględnione, tylko wszyscy na upartego robią na szybko, czyli piszą scenariusze tak, że po najechaniu na skład, praktycznie od razu dostajemy wyjazd. Nie wiem czy są na PKP czy u prywaciarzy są jacyś superrewidenci, którzy szczegółową robią szybciej niż się skład popełnia, ja takich nie znam. Więc zwracam się z małym apelikiem: dajcie te pół godziny minimum od najechania na skład do postawienia wyjazdu, przy obrotniku chociaż z 10 minut.

Winger:
Tu się pojawia pewien problem. Mało kto będzie chciał siedzieć 'pół godziny minimum' przed nieruchomym ekranem tylko po to żeby sobie zasymulować czas czekania na zakończoną próbę.
3-5 minut to jeszcze zrozumiem. Ale minimum pół godziny? Są wśród nas aż tak nawiedzeni, ale bez przesady :)

El Mecánico:
No jak realizm, to realizm, a co. A zwłaszcza w trasach rzeczywistych:P No dobra, odpuszczam fikcyjne.

Quark-t:
OK, zrobi się misję full-reality:godzina jazdy, drzewo na torach, 8 godzin czekania na stonkę, która nas cofnie na stację. :)

Winger:

--- Cytat: El Mecánico w 02 Marca 2009, 14:18:16 ---No jak realizm, to realizm, a co. A zwłaszcza w trasach rzeczywistych:P No dobra, odpuszczam fikcyjne.

--- Koniec cytatu ---

Nikt nie broni zrobienia takiej scenerii, pytanie tylko ile osób z niej skorzysta, jeden user na 20-tu?
Faktem jest że 'as real as it gets' jest mottem projektu, aczkolwiek ludzie mają swoje życie, codzienne obowiązki, pracę, dzieci, inne hobby...
Wymuszanie takiego 'pełnego' realizmu w tej kategorii raczej wystraszy potencjalnych zainteresowanych. Pamiętajmy, robimy symulator dla ogółu, nie tylko dla garstki osób które mogą sobie pozwolić na spędzanie połowy życia przed ekranem symka. Aczkolwiek jak już ta garstka sobie scenerie poustawia z takim poziomem realizmu to wyłącznie ich sprawa :) Niektórych aspektów nie da się normalnie zasymulować bez wykazywania objawów masochizmu*.

*Osobom pragnącym 100% realizmu sugeruję zabronić sobie korzystania z toalety na czas jazdy składem takiego np. IC/Ex zaraz po wjeździe na CMK :>

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej