Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Różne mariuszowe narzędzia

<< < (17/27) > >>

Maciej:
Mi nie chodziło o to, że trzeba dostosowywać narzędzia, tylko żeby kontrolować, to co zostało zmienione, żeby potem nie było takich sytuacji jak teraz.

Mariusz1970:
OK, ja dodam tylko, ze ja tam w PC nic nie ruszalem :)

Mariusz1970:
Nie dostrzeglem takze, ze w tym zaprezentowanym wpisie, w kazdym wierszu jest caly trojkat. Wiec nie tylko chodzi o endtri.

Mariusz1970:
Poprawka narzedzi do degeneratow, zarowno do t3d jak i scm (pakiet narzedzi Excelowskich). Nie lapalo wszystkich, na co zwrocil uwage Stele i wytlumaczyl i rozpisal wzor tmj (dziekuje, nie mialem dzisiaj glowy do tego). Generalnie chodzilo o to, iz wierzcholki trojkata moga nie byc takie same, a degenerat moze byc (np. wszystkie wierzcholki tworza linie prosta - sa polaczone jeden za drugim). Wyjatkiem przy narzedziu dla scm, sa pliki *.inc (tam gdzie wystepuje w wierzcholkach parametr), gdzie identyfikacja odbywa sie tylko po staremu. Ogolnie z plikami *.inc zmienianymi przez narzedzie, nalezy zwrocic baczna uwage. Dalem, aby sprawdzal triangle_strip i przy nie trojkatach ale np. czworokatach, moga pojawic sie jakies niespodzianki, ale nie musza.

Mariusz1970:
Ciag dalszy zabawy z degeneratami. Okazalo sie, ze jak na probe dolaczylem identyfikacje degeneratow na podstawie wlasnosci bokow trojkata, iz, aby mogl byc trojkat o bokach, abc, to musza zachodzic 3 nierownosci:
a + b > c
a + c > b
b + c > a
Okazalo sie. ze jeszcze pare trojktow znalazl. Po konsultacji z tmj i wyswietleniu takiego 1 trojkata (byl linia), doszlismy do wniosku, aby te metode rowniez wlaczyc do narzedzia.
Aktualizacja Excelowskich narzedzi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej