Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Różne mariuszowe narzędzia
adsim:
Teraz jest dobrze, dzięki.
Mariusz1970:
Chociaż i tak nie wiem, dlaczego poprzednio było źle:)
Ale zmieniłem w ogóle podejście do powiększania wykresu i okazało się to skuteczne.
Mariusz1970:
Wystawiam najnowsze moje narzedzia. W pierwszym poscie w tym watku link.
Uwagi:
1) Uzytkownik musi ustawic separator dziesietny na kropke ustawieiach systemowych.
2) Narzedzia nie sa dostosowane do najnowszych trednow exe np. w narzedziach analizujacych, czesto potrzeba ustawienia domyslnego rozszerzenia plikow graficznych. Jesli bedzie ktos sprawdzal na paczce z tga, nalezy wpisac tga. Analogicznie dla dds. Ewentualnych wypisanych bledow przez dane narzedzie z tego tytulu sila rzeczy powinno byc malo i mozna to recznie zweryfikowac.
3) Szczegolowego opisu co kazde narzedzie robi, nie bede opisywal. Mozna sie po nazwie zorientowac. W kazdym pliku jest szczegolowa instrukcja.
Mariusz1970:
Poniewaz dzialam sobie z moim edytorem, dodalem jedna z funkcji, mysle, ze przydatna i sa narzekania, ze nie wszyscy maja Excella, postanowilem wydzielic te funcje z malymi poprawkami do pliku wykonywalnego exe. Funcja ta, jest korekcja wspolrzednej wysokosciowej wpisow includowanych. Jest masa, masa bledow w sceneriach, zwlaszcza roslinnosci. Przykladem tego, sa dwa zalaczone obrazki (przed_korekcja.jpg i po_korekcji.jpg).
W pliku rar, jest instrukcja.
Na moim leciwym sprzecie, sprawdzenie Drawinowa (pojedynczej scenerii, trwalo okolo 4 minut)
Link:
PS Nie mam mozliwosci scalenia tego z watkiem z moimi narzedziami. Jesli ktos z modow, uzna to za stosowne, moe scalic watki :)
szogun:
Nie mam mozliwosci sprawdzenia tego na komputerze, to automat wyciagajacy wszystko do poziomu terenu? Bo sa scenerie w ktorych drzewa sa wstawione celowo pod ziemia, np. Rochowice.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej