Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Budynki PKP, szafy, rozdzielnie, przystanki
Sm 42 driver:
Witam :) No, no według mnie bardzo fajne :) Czy można zobaczyć Białystok Fabryczny "od tyłu"? Widzę, że szafeczka to jeden box, spróbuj zrobić daszek, wtedy cień będzie miał sens i będzie fajnie wyglądało. I jeszcze mógłbyś wymazać tą trawę z tekstury ;) A tak ogólnie według mnie bardzo ładnie, przydadzą nam się nowe obiekty.
Pozdrawiam
mechatronik:
Ja w kwestii budki systemu ASDEK. Mianowice chyba nie warto wypuszczać budki jeśli nie zrobi się dodatkowo modelu czujników systemu:
EDIT
Z moich obserwacji wynika, że te systemy stosuje się na liniach świeżo zmodernizowanych liniach o Vmax>=100km/h. Do tej pory budki tego systemu widziałem przed stacjami węzłowymi.
Żeby Cię ewentualnie nie wprowadzić w błąd:
http://www.tens.pl/pl/oferta/kolej/detekcja/asdek.html
:)
Rozi:
--- Cytat: mechatronik w 06 Lutego 2009, 14:23:26 ---Ja w kwestii budki systemu ASDEK. Mianowice chyba nie warto wypuszczać budki jeśli nie zrobi się dodatkowo modelu czujników systemu:
--- Koniec cytatu ---
Dostałem foty tych czujników, tylko jeszcze czekam na wymiary. A jak się to nazywa i gdzie się to stosuje? Widziałem to w połączeniu SHP.
« Dodano: 06 Lutego 2009, 17:31:24 »Pojawił mi się problem. Modelowałem w Editable Poly. Teraz chcąc wyeksportować model do .t3d, trzeba przekonwertować do Editable Mesh. Jednak gdy to robię, to Poly z 16 podskakuje do 44 i tak z każdym modelem. Czemu tak?
Pozdrawiam
youBy:
Bo meshu jedyne poly to tri, a w EP poly to kazdy wielokąt :]
J@n3K:
--- Cytat: mechatronik w 06 Lutego 2009, 14:23:26 ---Z moich obserwacji wynika, że te systemy stosuje się na liniach świeżo zmodernizowanych liniach o Vmax>=100km/h. Do tej pory budki tego systemu widziałem przed stacjami węzłowymi.
--- Koniec cytatu ---
ASDEK z modelu stoi przy linii Białystok - Sokółka (na wyjeździe z Białegostoku). Prędkość szlakowa wynosi tam dla towarów 70km/h, dla pośpiechów 80km/h, a dla szynobusów 100km/h.
--- Cytat: Rozi w 06 Lutego 2009, 16:42:19 ---Dostałem foty tych czujników, tylko jeszcze czekam na wymiary.
--- Koniec cytatu ---
Część wymiarów zrobiłem wcześniej, ale jutro rano postaram się podskoczyć i zwymiarować to dokładnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej