Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Budynki PKP, szafy, rozdzielnie, przystanki

<< < (3/6) > >>

Rozi:

--- Cytat: Sm 42 driver w 06 Lutego 2009, 13:32:03 ---Czy można zobaczyć Białystok Fabryczny "od tyłu"?

--- Koniec cytatu ---

Zdjęcie nr. 1

--- Cytat: Sm 42 driver w 06 Lutego 2009, 13:32:03 ---Widzę, że szafeczka to jeden box, spróbuj zrobić daszek, wtedy cień będzie miał sens i będzie fajnie wyglądało. I jeszcze mógłbyś wymazać tą trawę z tekstury ;)

--- Koniec cytatu ---

Zastanawiałem się nad zrobieniem daszku, jednak uznałem, że jest on zbyteczny, szkoda tracić Poly. Poza tym, tekstura dość dobrze to ukazuje, widać, że jest daszek. Żeby nie było daję zdjęcie (nr 3).

--- Cytat: bohunIC w 06 Lutego 2009, 08:45:00 ---A na screenie numer 2 musisz boczną ścianę podnieść do góry bo jak widać okno jest niżej i nawet gzyms jest niżej i wygląda to nienaturalnie.

--- Koniec cytatu ---

Poprawiłem, zdjęcie nr. 2. Tam gdzie widać ziemię i kawałek drzwi, wstawi się jakieś krzaki :)

« Dodano: 01 Stycznia 1970, 10:59:59 »Witajcie. Ktoś wcześniej napisał, że do budki Asdek potrzeba dorobienia czujników. Wykonałem to zadanie. Chciałem to wykonać lepiej, jednak jestem początkującym modelarzem. Oto zdjęcia (wszystkie te czujniki posiadają 196 Poly):

« Dodano: 08 Lutego 2009, 21:13:42 »Dodam jeszcze, że skończyłem wszystkie modele od J@nKa. Więc jeśli macie jakieś fotki i wymiary budynków PKP lub mieszkalnych lub innych obiektów proszę o przesłanie :)

Sm 42 driver:
Witam :) Ja jeszcze coś dorzucę ;) Mianowicie: w wiacie z przystanku Białystok Stadion po prawej mógłbyś zrobić wnękę bo widać drzewka za przystankiem ;] Nie myślałeś nad edycją nazwy tak jak na przykład jest w niektórych budynkach stacyjnych?

Rozi:

--- Cytat: Sm 42 driver w 08 Lutego 2009, 21:24:09 ---W wiacie z przystanku Białystok Stadion po prawej mógłbyś zrobić wnękę bo widać drzewka za przystankiem ;]

--- Koniec cytatu ---
Zrobić wnękę to nie problem, sam chciałbym ją zrobić. Jednak to się wiąże z kolejnym FPS. Jeżeli teraz model ma 60 Poly to znowu dojdzie kolejne 20. A FPS trzeba oszczędzać :)

--- Cytat: Sm 42 driver w 08 Lutego 2009, 21:24:09 ---Nie myślałeś nad edycją nazwy tak jak na przykład jest w niektórych budynkach stacyjnych?

--- Koniec cytatu ---
Jeżeli będzie to ktoś wstawiał do scenerii, to już sobie sam osobiście zmieni nazwę. Ja się póki co w to nie bawiłem :)

Sm 42 driver:

--- Cytat: Rozi w 08 Lutego 2009, 21:28:36 ---
--- Cytat: Sm 42 driver w 08 Lutego 2009, 21:24:09 ---Nie myślałeś nad edycją nazwy tak jak na przykład jest w niektórych budynkach stacyjnych?

--- Koniec cytatu ---
Jeżeli będzie to ktoś wstawiał do scenerii, to już sobie sam osobiście zmieni nazwę. Ja się póki co w to nie bawiłem :)

--- Koniec cytatu ---
Może trochę nieprecyzyjnie to ująłem ;] Chodzi mi o plane w miejscu nazwy, po wstawieniu obiektu we wpisie podajesz ścieżkę do pliku który ma być wstawiony jako tekstura tego plane'a ;]

Rozi:

--- Cytat: Sm 42 driver ---Może trochę nieprecyzyjnie to ująłem ;] Chodzi mi o plane w miejscu nazwy, po wstawieniu obiektu we wpisie podajesz ścieżkę do pliku który ma być wstawiony jako tekstura tego plane'a ;]

--- Koniec cytatu ---

Nie znam tej metody, więc jej nie stosuję.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej