Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Wagony 111a/112a ...

<< < (10/11) > >>

youBy:
Powiedziałbym, że nie mogą mieć zdemontowanych prądnic, bo trzeba by było co kilka godzin ładować akumulatory prostownikiem, a, na ile wiem, nie ma sprzęgów nn, ale na PKP mnie już nic nie zdziwi.

« Dodano: 24 Sierpnia 2009, 21:34:10 »@Floyd: no tak, tam jest chyba przetwornica statyczna? No i co wtedy, jak nie ma ogrzewania? :]

Dolmio89:
No chodziło mi o te zmodernizowane. Robisz modele tylko zwykłych 111a i 112a, czy może masz w planach oddzielne modele zmodernizowanych?

FLOYD:
Na razie robię 111A i 112A bo są najpopularniejsze, odnośnie modernizowanych zobaczymy bo tu już wolna amerykanka, ten co modernizuje robi co mu się podoba, albo w zasadzie co klient chce czyli przeważnie PKP. Tymczasem się skupiam nad podstawowymi modelami, nie wspomnę już o wózkach 4ANc stosowanych w wagonach, prawie każdy inny różnią się detalami i ciężko znaleźć dwa takie same.

EDIT:

@YouBy :) mnie się nie pytaj ja tego nie konstruuje ani nie produkuje. Odsyłam pod ten artykuł http://wagony.net/index.php?url=111Arow , jednak zdemontowali prądnice :)

bve2:
@FLOYD  - nie znajdziesz lepszych tekstur na te wagony ? Te są mało ostre i o ile z dalszej odleglosci jeszcze to wyglada nieźle , o tyle z bliska juz jest duzo gorzej. No chyba ze robisz wersje pod slabsze kompy to ok.

FLOYD:
Odnośnie tekstur to na wózku obecnie jest robocza o rozmiarach 2048*2048 a wystarczy 1024*1024, na pudle jest 2048*1024, ale tu najlepiej by była 4096*2048, ale niestety mój komp nie obsługuje powyżej 2048 więc nie tworzę większych. Tak duża dlatego że jest sporo elementów uwzględnionych a wagon jest długi, a także dwa boki są mapowane osobno. by bez problemu zrobić taki wagon jak w załączniku.

Fota pochodzi ze strony wagony.net

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej