Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Textures by FLOYD

(1/5) > >>

FLOYD:
Witam

Dziś oddaję w wasze ręce teksturę wagonu osobowego 2 klasy Bdnu - 515120-71090-7 (Białystok). Zdjęcia wykonał |andy| za co mu bardzo dziękuję, a tekstura jest mojego wykonania. Info odnośnie wpisów i instalacji jest w paczce.

LINK:
http://eu07.pl/userfiles/138/Bdnu_090-7.zip

Dolmio89:
6 megabajtów na teksturę wagonu to chyba jednak lekka przesada. Spokojnie można przyciąć wymiary do 1024x512, karta graficzna będzie wdzięczna i w zamian da nam więcej FPS.

FLOYD:
Niby masz rację ale spójrz na ryflowany dach przy tym mapowaniu tekstury jest to absolutne minimum, można by zmienić wielkość tekstury, ale to się wiąże z tym że dach będzie rozmyty i nie będzie oddawał ryflowania. Jak ktoś bardzo chce to może sobie już sam zmienić wielkość, ja oddaje teksturę najbardziej zbliżoną do oryginału, a mnie zmiana rozdzielczości zajmuje niecałe 2 minuty, łącznie z uruchomieniem programu.

Dolmio89:
Co do tego ryflowanego dachu to faktycznie o tym nie pomyślałem. Jeśli ktoś ma mocny sprzęt to pewnie taki rozmiar tekstury nie jest dla niego problemem, jednak moja karta graficzna może mieć z tym problemy i dlatego zmniejszyłem sobie teksturę.

uetam:
Wg mnie wystarczy zrobić nowe wagony z odpowiednio zmapowanymi teksturami :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej