Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny

ALBUM

<< < (5/5)

mechanik88:
Witam. Chciałbym przedstawić Wam kolejna odsłonę albumu. Aby stał się on bardziej praktyczny zostały dodane nowe funkcje które ułatwią ściąganie nowych dodatków z forum. http://chomikuj.pl/mechanik88/LOKOMOTYWY/EZT/ED72 - To jest przykład tekstury. U góry znajduje się odnośnik do wpisów do dynamic.dat. Po kliknięciu na zdjęcie w komentarzach jest link z którego można ściągnąć ów dodatek. W tym przypadku jest jeszcze wpis do scenerii ale na to musicie jeszcze poczekać aż zostanie dodane do wszystkich pojazdów. Link znajduje jak do tej pory dla EZT, elektrowozów i spalinowozów. Już niedługo pojawią linki do wagonów pasażerskich i towarowych. http://chomikuj.pl/mechanik88/kabinki/EP03 W tym przypadku, czyli kabin jest tylko link skąd można ściągnąć i znajduje się on nad screenami owej kabiny. Linki te są już skatalogowane dla wszystkich kabin. Jeżeli macie jakieś propozycje, sugestie proszę pisać chętnie bym wiedział czy Wam się podoba, co zmienić czy też dodać. Pozdrawiam i życzę miłego ściągania:)

libertyn89:
Fajna inicjatywa :) Co do wpisow taboru, to brakuje sprzegu 55 (czyli 23 + przewod zasilajacy (zolty)). Co do rodzaju ladunkow, to przydalaby sie informacja, ze liste ladunkow dla danego wagonu znjadziemy w jego pliku chk, a wpisanie niewlasciwego ladunku spowoduje blad. Jest poza tym kilka literowek, ale calosc prezentuje sie bardzo dobrze, no i moim skromnym zdaniem - po pewnych poprawkach, aby ktos naprawde zielony sobie poradzil - moze sluzyc jako poradnik dla poczatkujacych Maszynowcow :)

mechanik88:
Tak wiem że z tym sprzęgiem na 55:) Co do informacji pojawi się, szczerze to nawet nie wiedziałem że w pliku chk jest ta informacja(zawsze na czuja wpisywałem ładunek) @libertyn89 napisz gdzie się walnąłem albo gdzie niezrozumiale napisałem, ja to zmienię tylko muszę wiedzieć gdzie:) Właśnie napisałem ten poradnik dla początkujących "maszynowców". Dlatego jak widzicie jakiś błąd to nie bójcie się pisać bo ja muszę wiedzieć co jest nie tak:) W końcu ten album został stworzony dla Was a nie dla mnie:)

Żabek:

--- Kod: ---Load: MaxLoad=50 LoadQ=tonns LoadAccepted=Coal,Stone,Stone2 LoadSpeed=1 UnLoadSpeed=0.1
# Ladownosc, typ ladunku, szybkosc naladunku i wyladunku t/s
--- Koniec kodu ---
Taki przyklad z 443V.chk

mechanik88:
Już zamieszczona informacja na ten temat. Ładowność i typ ładunku natomiast szybkość załadunku i rozładunku jest nie potrzebna raczej nowicjuszom

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej