Przeczytałem uwagi i:
1. skasowałem część semaforów manewrowych karzełkowych
2. już nie grozi nam złamanie patyka przy przejeżdzie pod wiaduktem :)
3. Wziąłem sie za poprawianie trawy, ale to trochę potrwa
Mi ciągle wywala wszystkie eventy i trasę nie mogę uruchomić :(
Rozpakowałeś paczkę do folderu z oficjalną wersją symulatora (220204, w innych może nie działać poprawnie)?
W folderze
scenery/s-c-k masz plik Strzesowiec-Karpice.html, gdzie napisałem jakie trasy/modele/textury/loki są potrzebne
Jeśli nie sciągałeś textury EN71-43, to skopiuj wszystkie pliki z katalogu EN57 (oprócz textur pudła np. en57-800r.bmp i pliku en57drzwi.tga), albo poprostu usuń wpis definiujący ten skład - u mnie EN71-43 to przeszkadzajka :)
Możliwe, że u Ciebie wagony są w innych folderach niż u mnie, wyszło dużo dodatków i mogłem je rozpakować nie tam gzie trzeba.
pytanie za 100 punktów: jak siódemka z pośpiechem na stacji czołowej na drugim końcu trasy (tam gdzie stoi stonka) obleciała skład? ;P
Po przyjechaniu odłączono siódemkę od składu. Do drugiego końca podczepiła się owa stonka stojąca na bocznicy i przeciągnęła te wagony na inny tor. Potem siódemka (a właściwie EU06) przemanewrowała na tor obok. Następnie stonka wypchnęła wagony zpowrotem na "początkowy" tor, odczepła się od wagonów i odjechała na bocznicę. Potem już tylko EU06 podjechał do wagonów i podczepił się do nich :-)
Wiem, że dziwne, ale wykonalne (pod warunkiem, że na stacji jest jakaś druga lokomotywa) :)