Właśnie... małymi kroczkami... a dojdziemy do sedna. Jeżeli mogę zaproponować, to z własnego doświadczenia wiem, że lepiej podzielić taki film na kilka odrębnych części i realizować je po kolei. Podział zrobić można następująco:
1. Wprowadzenie do MaSzyny - takie Intro co ma do zaproponowania dla użytkownika program, możliwości prowadzenia spalinowozów, elektrowozów, EZT...
2. Opanowanie widoku - Widok kabiny, widok zewnętrzny, poruszanie się po pojeździe;
3. Ruszanie lokomotywą elektryczną - Pantografy, Wyłącznik szybki, sprężarka, przetwornica, światła, nastawnik, odhamowanie i jazda!
4. Ruszanie lokomotywą spalinową - wyłącznik szybki, pompa paliwa, silnik, kierunek jazdy, odhamowanie i jazda!
5. Ruszanie EZT - podobnie jak wyżej, do momentu ruszenia.
6. Technika jazdy lokomotywą elektryczną - słupki semaforów, przyspieszanie, jazda bezoporowa, SHP/CA, Czuwak, tryb hamulca (posp/osob/tow) kran hamulca zasadniczego, kran hamulca pomocniczego, syrena...
7. Technika jazdy lokomotywą spalinową - przyspieszanie, jazda, SHP/CA, Czuwak, kran hamulca zasadniczego, kran hamulca pomocniczego, syrena...
8. Technika jazdy EZT - jazda I, jazda II, SHP, kran hamulca zasadniczego, kran hamulca pomocniczego, obsługa drzwi...
9. Technika jazdy manewrowej - zmiana kabiny, wyjście z kabiny, podpinanie/odpinanie wagonów, zmiana zwrotnic, sygnał końca pociągu, światła manewrowe...
10. pozostałe funkcje - Opis klawiszy funkcyjnych, włączanie autopilota z ostrzeżeniem, tutaj można zawrzeć co mechanik robi przed służbą na linii (jakie czynności wykonuje w lokomotywie).
Inne nieujęte przeze mnie propozycję mile widziane, jak i sama ocena podziału na części. Ułatwi to tworzenie jak i oglądanie interesujących rzeczy przez użytkowników. Gdy już dokończone zostanie kompletowanie strony głównej, zawsze można zrobić stronę z linkami do tutoriali i każdy mógłby sobie daną część obejrzeć.